Site icon DieHaber.Com

Frankfurt’un sevilen ismi Dr. Cezairli amansız hastalığa yenildi

Ezhar Cezairli

ALMANYA’NIN Frankfurt Kenti kentin sevilen sayılan simalarından Diş Doktoru Ezhar Cezairli’nin vefat haberi ile sarsıldı. Alman İslam Konferansı katılımcısı, Frankfurt Belediye Meclisi eski üyesi ve Türk Alman Kulübü eski Başkanı Dr.Ezhar Cezairli, amansız hastalık kansere karşı verdiği mücadeleyi kaybederek yaşama veda etti. Dr. Ezhar Cezairli’nin Frankfurt’un saygın işadamı Mavi Jeans’ın eski ortaklarından olan eşi Emin Cezairli, ”2 kızımızın annesi olan Ezhar 6 yıldan beri amansız hastalık olan kanser tedavisi görüyordu. Çok üzdü biz , onun güler yüzünü, eksikliğini çok hissedeceğiz” dedi.

Frankfurt başta olmak üzere Hessen Eyaleti’nde Hessen Eyaleti Milletvekili Turgut Yüksel’in de bulunduğu isimlerle Seküler Müslümanlar Girişimi başlatan Dr Ezhar Cezairli bir dönem 2010 yılında Hıristiyan Demokrat Parti CDU’dan girdiği Frankfurt Belediye Meclisi’nde görev yapmış, fakat görüş ayrılığı yaşadığı için görevden ve partiden istifa etmişti.

Hannover’de Diş Tabibliği okudu

Küçük yaşlarda ailesiyle birlikte Almanya’ya gelen Dr.Ezhar Cezairli, lise eğitimini Weil am Rhein kentinde aldı. Hannover Sağlık Yüksek Okulu’nda Diş Doktoru eğitimini tamamladıktan sonra Frankfurt’ta kendisine ait diş muayenehanesi açarak çalışmaya başlamıştı.

Diş Dr. Ezhar Cezairli önümüzdeki Pazar günü memleketi Antakya’ya götürülerek toprağa verilecek.

Biz de diehaber.com ekibi olarak merhum Ezhar Cezairli’nin acılı ve kederli ailesine, başsağlığı diliyoruz.

Exit mobile version