Site icon DieHaber.Com

Frankfurt’un gururu 5 Türk’e ödül

Frankfurt’un gururu 5 Türk’e ödül

Almanya’nın finans merkezi Frankfurt kentinde 5 Türk’e başarı ödülü verildi.

Frankfurt’ta çalışmalarıyla kente iz bırakan yabancı kökenli 37 kişinin ödüllendirildiği törende eğitim gördüğü Frankfurt Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi Kliniği’nde dahiliye ve gastroentroloji bölümü Başhekimi olarak çalışan ve son iki yıldır ise Özbekistan’da üniversitelerde ders veren Prof. Dr. Şükrettin Güldütuna, medya iletişim ve ekonomi bilişim uzmanı Fulya Ay, mezun olduğu Frankfurt Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi’nde Biofizik çalışmalarıyla Erhan Deniz ve moda dünyasında stilist olarak ünlü Sevinç Yerli başarı ödülü alarak gurur verdiler. İşi nedeniyle yurtdışında olan Ali Bolat’ın yerine ödülünü ise kardeşi İlhan Bolat aldı.

Frankfurt Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Frankfurt Yabancılar Meclisi tarafından yabancı kökenli başarılı şahsiyetleri ödüllendirmek için organize edilen tören Frankfurt’un tarihi Belediye Sarayı Römer’de yapıldı. Törende Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı’da hazır bulundu ve başarılı Türkleri ayrı ayrı tebrik ederek, ”Sizlerle gurur duydum” dedi.

Belediye Başkanı Peter Feldmann katılamadı

Başka bir görevi nedeniyle ödül töreninde Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann katılamadı. Feldmann’ın yerine konuşan Frankfurt Belediyesi Eğitim ve Uyum Encümeni Sylvia Weber, Frankfurt’un çok kültürlü ve çok dilli bir şehir olduğunu, bu sayede kentte yetişen çocuklar ve gençlerin birden fazla dili konuşabilme imkanına sahip olduğunu dile getirerek, ”Frankfurt güçlü kültürel çesitliliği olan bir şehir. 182 farklı ülkeden insanın yaşadığı kentimizde 200’e yakın dil konuşuluyor. Çeşitlilik farklı bir kent olmamızı sağlıyor” diyerek göçmen kökenli şahsiyetlerin Frankfurt’a hem ekonomik hem de kültürel anlamda büyük katkı sağladığını da sözlerine ekledi. 37 kişiden 5’i Türk Her yıl 37 kişinin ödüllendirildiği yaklaşık 500 davetlinin katıldığı geleneksel törende Frankfurt Belediyesi Eğitim ve Uyum Encümeni Sylvia Weber ile Yabancılar Meclis Başkanı Jumas Medof birlikte 2018 yılının başarılı şahsiyetlerine sertifikalarını takdim ettiler.

Gurur duyduk

Ödüle layık görülmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Şükrettin Güldütuna “Müslüman bir Türk olarak ödül almak gurur verici. Tüm Avrupa’da olduğu gibi Almanya’da yabancılara yönelik ayrımcılık yapılmasına karşıyım” dedi.

Moda branşında stilist olarak uzmanlaşıp, dersler de veren Sevinç Yerli, moda desinatörlüğü ve moda üretimi alanında 8 kişilik uzmanlarla 2014 yılında iş yerini kurdu ve iki kültürde de entegre olup mesleki ve aile hayatını başarılı bir şekilde sürdürdüğü için ödüle layık görüldü. Almanya merkezli bağımsız oyun geliştiricisi Crytek’in eş başkanı Avni Yerli’nin eşi olan Sevinç Yerli’nin moda giysilerini Almanya’nın bir çok ünlü sanatçısı ve moderatörleri taşıyor.

Ödül Türk-Alman Dostluğuna katkı sağlasın

Wolfgang Goethe Üniversitesi’nde Biofizik çalışmalarıyla ödül alan Erhan Deniz “Her şeyden evvel bir Türk olarak mutlu oldum, çok gurur duydum. Bugünlerde ülkemizi temsil etmek de ayrı bir gurur zaten. Bu ödül Türk-Alman dostluğuna bir katkı verirse ne mutlu bize” diye konuştu. 25 yaşındaki Fulya Ay’da da gecede ödüle layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “5 yaşında bilgisayarla oynadım. Medya ve İletişim ile ekonomi bilişim dallarında Almanya’dan burs aldım. Bilgisayar yarışmalarında hep ilk üç sıralardaydım. Dolayısıyla çok önemli bir ödül benim ve arkadaşlarım için ” diye konuştu. Tören sonrası konuklara Frankfurt Belediyesi’nin organize ettiği çeşitli ülkelere ait yiyecek ve içecekler sunuldu. İsa DEVEÇEKEN/ FRANFURT

Exit mobile version