Site icon DieHaber.Com

Frankfurt’ta yardım seferberliği

FRANKFURT’TA düzenlenen ve 3,5 yaşındaki Öykü Arın Yazıcı, 22 yaşındaki Bahar ile 2 yaşındaki Mira’yı kurtarmak için yapılan doku tipleme kampanyası büyük ilgi gördü. Yüzlerce kişinin sıraya girdiği kampanyada Nied Saalbau salonu doldu.

Tedavi için Almanya’ya gelen Öykü, Ludwigshafen kentinde yaşayan Bahar ve Mannheim’da yaşayan Mira’yı kurtaracak uygun iliği bulmak için Hessen Eyaleti’nde yaşayan Türk, Alman ve diğer milletlerden insanlar doku örneği verdi.

GENİŞ KATILIM SEVİNDİRDİ

ÖYKÜ’NÜN anneannesi Havva Yılmaz Duman‘ın girişimleriyle Almanya Kızılhaç Örgütü ve Alman Kemik İliği Bilgi Bankası (DKMS) ve Hessen Türkiyeli Sosyal Demokratlar Derneği ve Almanya CHP öncülüğünde gerçekleşen etkinliğe doku tespiti için her yaştan gönüllüler geldi ve salonu doldurdu. Doku tipleme gününde hemşire, doktor ve veri işlemcileri gönüllü olarak görev yaptı. Doku tipleme gününde lösemiye karşı el ele adıyla sürdürülen yardım kampanyasının organizatörü Havva Yılmaz Duman, doku tipleme gününün ilik nakli olmak için uygun doku bekleyen diğer lösemi hastalarına da ümit olduğunu kaydederken, Türkler ve Almanların geniş katılımı sevindirdi.

ETKİNLİKLERE KATILIN

HAVVA Yılmaz Duman, ”Türk insanı duyarlılığını gösterdi. İnşallah bu bağışlar sadece Öykü değil, başka canların kurtulmasına vesile olacak. Gün boyunca yüzlerce kişi tükürük örneği verdi. Uygun dokuyu bulacağımızı umuyoruz. Tek isteğimiz Öykü’yü yaşatmak. Bugün Türk, Alman, İtalyan ve diğer milletlerden insanlar destek için buradaydı. Herkes Öykü’ye yardım düşüncesinde. Güzel bir yardımlaşma ve duyarlılık örneği sergilendi. Herkese teşekkür ediyorum“ dedi.

Etkinlikte görev alan doktor ve hemşireler üye sayısının 200 bini Türk olmak üzere beş milyonu aştığını belirterek, “Halen Türklerden de uygun ilik bulamayanlar var. O hastalarımıza en iyi yardımı yine o coğrafya kökenli insanlar yapabilir. Her Türk asıllı vatandaşımızın DKMS etkinliklerine katılmasını istiyoruz” diye konuştular.

BİR DAHAKİ KAMPANYA

BİR dahaki doku tipleme kampanyaları 9 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 13.00-17.30 arasında Hanauerlandstr. 18-24, 60314 Frankfurt adresindeki KUBİ Kültür ve Eğitim Derneği’nde ve 10 Şubat Pazar günü 11.00-18.00 saatleri arası Rudolfstr 13, 60327 Frankfurt’taki DİDF Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT

Exit mobile version