Site icon DieHaber.Com

FRANKFURT’TA TÜRK EĞİTİM FUARI

TÜRKiYE’NİN Frankfurt Başkonsolosluğu’nun çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Frankfurt’ta düzenlediği  “3 . Eğitim Fuarı” büyük ilgi gördü.

Başkonsolosluk himayesinde faaliyet gösteren Türk Alman Eğitim Platformu’nun öncülüğünde ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ve derneklerin katıldığı fuarın ana teması çocukların mesleki eğitim almaları oldu. Frankfurt Fachhochschule’de (Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu) gerçekleşen fuara Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Muavin Konsolos Gülsüm Bakıcı, Eğitim Ataşesi Dr. Bora Başaran’da hazır bulundu.

Türk Hava Yolları, Alman Ticaret ve Sanayi Odası, KT Bank, Ziraat Bankası, İş Kurumu (Jobcenter) ve Fraport gibi kurumların da aralarında olduğu çeşitli şirket ve kuruluşlar stantlarında katılımcılara bilgiler verildi. Ayrıca katılımcılar yetkililerden staj ve meslek eğitimi başvurusu yapma imkanı da buldular.

Fuar etkinliği çerçevesinde düzenlenen ve Banu Atak ve Yadel Oktay Coşkun’un yönettiği meslek eğitimi konulu panelde Başkonsolos Burak Karartı, eğitim konusunun kendisi ve başkonsolosluk açısından öncelikli bir yer tuttuğunu vurgulayıp, ”Zira toplumumuzun bugünü nü ve geleceğini etkileyen önemli konu başlıklarından biri eğitimdir. Çocuklarımızın gençlerimizin istekleri ve yetenekleri doğrultusunda iyi bir eğitim alarak içinde yaşadıkları bu ülkenin refahına ve gelişmesine katkı sağlayacak, sorumluluk sahibi, öz güvenli ve başarılı bireyler olarak yetişmesi en büyük arzumuzdur” dedi.

Türk gençlerinin meslek eğitimi yeri bulma ve eğitimlerini tamamladıktan sonra işyeri bulma gibi hususlarda çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını vurgulayan Başkonsolos Karartı, “Fuarda verilen bilgiler ve yapılan sunumlar sayesinde gençlerimiz ve ailelerinin çevredeki meslek okulları , bu okullardaki eğitim sistemi, ağırlık konuları ve mezuniyet sonrasındaki fırsatlar hakkında bilgi edindiler” dedi.

Eğitim Ataşesi Dr. Bora Başaran fuarın önemine işaret ederek, fuarın düzenlenmesinde katkısı olanlara teşekkür etti. Dr. Başaran, ailelere mesleki eğitim konusunda öğrencilere destek olma ve doğru rehberlik konusunda tavsiyelerde bulunarak, gençlerin eğitimi ve iş hayatındaki önemine dikkat çekti.

Dr. Başaran Türkçe Anadili derslerinin okullardaki verilmesinin önemini belirtti.  Fachhochschule’den Prof.Dr. Achim Kramer, eğitimin önemli olduğunu, özellikle gençlerin meslek eğitimine yönelmelerini isteyerek, ”Kişiler her yerde eğitim seviyeleri ile değerlendirler. Avusturya’dan gelen Üniversite hocası Gökhan Yıldırım’da konuşmasında “Dünyanın yüzde 54’ü şehirlerde yaşamakta. Eğitim yanında yenilenebilir enerji dünyada önemli. Dünya enerji sıkıntısı çekiyor, önlem alınmazsa zor günler yaşanabilir” dedi.  İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT 

Exit mobile version