Site icon DieHaber.Com

Frankfurt'ta Solingen katliamı anıldı

Almanya’nın Solingen kentinde 1993 yılında bir grup ırkçı Alman tarafından evlerinin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden Amasyalı Genç Ailesinin 5 bireyi Frankfurt Bockenheim semtindeki Hülya Meydanı’ da anıldı.

24 yıl oldu

Solingen’de 24 yıl önce evleri Alman ırkçılarca kundaklanarak katledilen Gülsün İnce (28), Hatice (19), Hülya (9) ve Saime Genç (5) ile Türkiye’den misafir gelen kuzenleri Gülistan Öztürk (12) için Frankfurt Bockenheim Hülya Meydanı’nda Frankfurt Türk Halkevi’nin düzenlediği anma törenine Frankfurt Yeşiller Partisi Başkanı Bastian Bergerhoff, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile semt halkı katıldı.
Birlikte ırkçılığa karşı Frankfurt Türk Halkevi Başkanı İbrahim Esen de her gün mültecilere karşı saldırılar olduğuna dikkati çekerek, azınlığa karşı eylemlerin toplumun belli kesiminde kabul görmeye başladığını söyledi. Irkçılığın küçümsenemeyecek bir boyut kazandığını anlatan Esen, hep birlikte ırkçı ve faşist eğilimlere karşı gelinmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Frankfurt Yeşiller Başkanı Bastian Bergerhoff’ta “Kentimizde antisemitizma, ırkçılığa, dışlanmaya, ayrımcılığa yer yok. Irkçılığa ve aşırı sağa karşı mücadelemizi sürdürmeliyiz” diye konuştu. Multi kulti bir kent Frankfurt’un çok uluslu bir kent olduğunu vurgulayan katılımcılar “Irkçılığın Frankfurt’ta bizim yaşamımızda, toplumumuzda yeri yoktur, olmamalıdır, hiç bir zamanda olmayacaktır” görüşünde olduklarını, bu yıl törene Türk kökenli eyalet milletvekilleri ve il meclisi üyelerinin katılmamalarını garip karşıladıklarını söylediler. İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version