Site icon DieHaber.Com

Frankfurt’ta eğitim kurumu IKS’e ilgi

Dr. İsmail Özkan

ALMANYA’NIN Frankfurt kentinde özel eğitim kurumu olarak 2018/19 okul yılında eğitime başlayan ve kısa adı İKS olan Ren-Main Çok Kültürlü Enternasyonal Okul’u (İnterkültürelle Schule Rhein-Main) açık kapı düzenledi.

Eğitimde çeşitliliğe ayrı bir sayfa açarak özellikle yabancı kökenli öğrencilere eşit fırsatlar ve teşvikler sunulan okulun sahibi Dr.İsmail Özkan İKS/IGS Rhein Main Okulu’unda eğitim görmek isteyen öğrencileri ve velilerini bilgilendirmek ve olası sorularına yanıt vermek için açık kapı gününü organize ettiklerini söyledi.

Dr. Özkan, ”Okulumuzda başarı oranının yükseltilmesi amacıyla bireysel eğitim almaları için sınıfların az sayıda öğrenciden oluştuğunu “ söyledi. Okulda eğitim görecek çocuk ve gençlerin hayal ettikleri mesleğe ulaşmaları için öğretmenlerin gayret sarfettiğini vurgulayan Okul Müdürü ve Sahibi Dr. İsmail Özkan,” Modern eğitim verilem okulumuz gerekli teknik alt yapı son model donanımlarla kurulu. Tecrübeli öğretmen ve eğitimciler görev aldığı için başarılı eğitim olanakları sunuyoruz.”dedi.

Özgün bir eğitim kurumu

Eğitim modeli ve konsepti ile özgün bir eğitim kurumu olan Rhein- Main Çok Kültürlü Okulu açık kapı gününe katılan onlarca veli ve öğrenci, IKS Okulu’nda verilen eğitimi ve gelecek projeleri sıcak bir ortamda öğretmenler aracılığı ile tanıma fırsatı buldu.

Öğrencilerin yarıdan fazlasının Alman olduğu okulda IKS Okulu’nda geri kalan kısmının 50 farklı ülkeden geldiğini kaydeden IKS Kurucusu Dr. İsmail Özkan, ”Devlet okullarında sınıflar 30-40 kişilik. Çocuklarımız IKS’de ise daha iyi imkanlara sahipler.  Öğrencinin eğitimde başarılı olması okulda iyi eğitime bağlıdır. Frankfurt Homburgerland Str. 285 adresindeki okulda sınıflar az öğrenciden oluştuğu için öğretmenlerimizin öğrencilerimiz ile teke tek ilgilenme imkanı var. Çok kültürlü yapıya sahip okulda eğitim alan öğrencilerimizi her türlü ayrımcılığa karşı koruyoruz. “ dedi.

Çok dilli eğitim

IKS Müdürü Dr. İsmail Özkan, ” Düzenlenen açık kapı günlerinde öğrenci-öğretmen ve veli ilişkileri daha da pekişiyor. Ayrıca öğretmenlerimiz tarafından, okulumuzun projeleri ve faaliyetleri hakkında gelen misafirlerimize bilgiler veriliyor. Okulumuza olan ilgiden memnunuz. Birinci sınıftan itibaren okulumuzda eğitim alan öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak ana dil dersinin yanı sıra dersleri Almanca ve İngilizce olarak almaktadır.

Okulumuzda ilk okulun yanı sıra orta kısım ve ticaret meslek lisesi de yer almakta. Lisemizde eğitimini tamamlayan bir öğrencimiz diplomasını aldıktan sonra üniversiteye de gidebilir. Meslek Yüksek Okulu’nu da bünyesinde barındıran IKS’de iki yıl süren meslek eğitimi içinde gençlerimiz bazı mesleklerde çıraklık diplomasına sahip olma imkanına sahip oluyor. Almanya’da veya dünyanın herhangi bir yerinde bir yerlere gelmek istiyorsanız eğitimsiz olmaz. Aileler ev, arsa, araba satın alacaklarına çocuklarına yatırım yapmalıdırlar diyerek ailelere çağrıda bulundu.

Hedef öğrenci başarısı

Modeli ve konsepti ile özgün ve çok modern olan IKS Okulu’nda Müzik Öğretmenliği yapan Deniz Köse, “Amacımız öğrencilerin hardalda başarılı olması. Yeteneklerini ortaya çıkartıyoruz ve onları o dalda daha fazla destekliyoruz. Açık kapı gününde okulu tanıtıp velilerin ve gelecekte okuyacak öğrencilerin rahat bir ortamda olduklarını hissettirmek. IKS’de eğitim alan öğrencilerimiz ile tüm gün birlikte vakit geçiriyor ve birlikte öğreniyoruz. Saygı ve sevgi çerçevesinde öğrencilerimizin başarılı olmaları adına elimizdeki tüm imkanları onlara sunmaktayız” ifadelerini kullandı.  İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version