Site icon DieHaber.Com

Frankfurt’ta bir Huysuz

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “Huysuz” oyunuyla çıktığı Avrupa Turnesi’nin son ayağı olan Frankfurt’ta büyük beğeni topladı.
Engin Alkan’ın yazıp yönettiği “Huysuz“ adlı  iki perdelik müzikli oyunla Avrupa turnesine çıkan Fransa ve Hollanda’da  birer, Almanya’da ise beş kentte sahne alan Antalya Büyükşehir Tiyatrosu, her kentte olduğu gibi Frankfurt’ta da büyük ilgi gördü.
Yeşim Zorbas Bilgin organizesinde, KUBI Frankfurt’un desteğindeki oyunu aralarında Hessen Eyaleti Türk kökenli Milletvekilleri İsmail Tipi ( CDU), ile Turgut Yüksel’in (SPD) de olduğu Frankfurt Bornheim Saalbau Salonu tamamen dolduran 450 tiyatro sever izledi.

Huzurevi sakinlerinin yaşantısı

Oyun, Moliere’in Huysuz’u lakabı ile anılan tiyatro oyuncusu Armağan Özcan’ın bir huzurevinde geçirdiği yaşlılık günlerini anlatıyor. Zaman zaman seyircilerden bazılarınında katıldığı oyunda huzurevinde yaşayan cimri, huysuz ve hastalık hastası bir ihtiyar ile diğer huzurevi sakinleri arasındaki ilişkiler mizahi bir dille anlatılmakta.

İki perde 3 saat

Antalya Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür’ün başrolünü üstlendiği 3 saat süren 2 perdelik oyunda mükemmel bir performans sergileyen oyuncular Osman Kot, Safinaz Özgür, Hasibe Aygül Özgür, Ayşen Sinem Korola ve Selim Turgay Derli,  dans ve şarkıları ile büyük büyük ilgi görerek, dakikalarca ayakta alkışlandılar.

Alkışlar Menderes Türel’e

Televizyon dizisi Söz’de Agah karekterini canlandıran Mehmet Özgür, oyun sonunda yaptığı konuşmasında yoğun alkışları, kendilerine büyük destek olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e gittiğini belirtti. Oyun sonunda organizatör Yeşim Zorbas Bilgin oyuncuları tebrik ederek, onlara birer buket çiçek verdi.   
İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT
Exit mobile version