Site icon DieHaber.Com

Frankfurt’ta 4. Eğitim Fuarı

Frankfurt’ta 4. Eğitim Fuarı

TÜRKİYE Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosluğu’nun çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlediği “4. Eğitim Fuarı” Frankfurt’ta yapıldı. Başkonsolosluk himayesinde faaliyet gösteren Türk-Alman Eğitim Platformu’nun öncülüğünde ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen fuarın ana teması “mesleki eğitimi” olarak belirlendi. Frankfurt Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde (Fachhochschule) gerçekleştirilen fuara Başkonsolos Burak Karartı, Hessen Eyaleti Eğitim Müsteşarı Ayşe Asar, Frankfurt Büyükşehir Belediyesi Encümeni Dr. Renate Sterzel, Frankfurt Yabancılar Meclis Başkanı Jumas Medoff ve Frankfurt Eğitim Ataşesi Bora Başaran katıldı.

İYİ GELECEK, İYİ EĞİTİMDEN GEÇER

ÖĞRENCİLERDEN Hilal Böge’nin sunduğu etkinliğin açılış konuşmasını yaparak konukları selamlayan Türk-Alman Eğitim Platformu Başkanı Yadel Oktay Coşkun, “Meslek Eğitim Fuarı’nda üniversite eğitiminin yanı sıra birçok meslek dalları tanıtılıyor ve meslek eğitimi ile ilgili bilgiler paylaşılıyor. Unutulmasın ki, iyi bir gelecek ancak iyi bir eğitimden geçiyor” dedi. Hessen Eyaleti Eğitim Müsteşarı Ayşe Asar fuarın önemine işaret ederek, fuarın düzenlenmesinde katkısı olanlara çok teşekkür etti. Ailelere mesleki eğitim konusunda öğrencilere destek olma ve doğru rehberlik yapma konusunda tavsiyelerde bulunan Asar, bunun gençlerin iş hayatında oldukça önemli olduğunu vurguladı.

“GAYRET GÖSTERMELİYİZ”

FUARIN açılışında konuşan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, başkonsolosluğun gündeminde eğitim konusunun öncelikli bir yer tuttuğunu belirtti. Karartı, “Zira toplumumuzun bugününü ve geleceğini etkileyen önemli konu başlıklarından biri eğitimdir. Çocuklarımızın, gençlerimizin istekleri ve kabiliyetleri doğrultusunda iyi bir eğitim alarak, içinde yaşadıkları bu ülkenin refahına ve gelişmesine katkı sağlayacak, sorumluluk sahibi, öz güvenli ve başarılı bireyler olarak yetişmesi en büyük arzumuzdur. Türk kökenli gençlerin eğitim süreçleriyle ilgili istatistiklerin bu alanda daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Almanya’daki öğrenciler arasında lise bitirme sınavı olan Abitur yapıp üniversiteye kaydolanların oranı genelde yüzde 57 ve yabancı kökenli öğrencilerde yüzde 28 iken, bu oran Türk öğrenciler açısından yüzde 14” diye konuştu. Başkonsolos Karartı ardından standları gezdi. Gençlerin ve ve ailelerinin fuara yoğun ilgi göstermesinden memnun olduğunu dile getiren Başkonsolos Karartı, “İlgi duyulması sevindirdi. Meslek Eğitim Fuarı’nda üniversite eğitiminin yanı sıra birçok meslek dalları da tanıtıldı ve meslek eğitimi ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Unutulmasın ki, iyi bir gelecek ancak iyi bir eğitimden geçiyor” dedi.

STAJ BAŞVURUSU İMKANI

AİLELERE mesleki eğitim konusunda öğrencilere destek olma ve doğru rehberlik yapma konusunda tavsiyelerde bulunan Frankfurt Yabancılar Meclis Başkanı Jumas Medoff, bunun gençlerin iş hayatında oldukça önemli olduğunu vurguladı. Çok sayıda kurumun aralarında bulunduğu çeşitli şirket ve kuruluşlar tarafından açılan stantlarda katılımcılar, yetkililerden bilgi alırken, staj başvurusu yapma imkanı da buldu. Atölye çalışmalarının da yer aldığı fuarda ayrıca çeşitli uzmanlar meslek eğitimi konusunda sunum yaptı ve katılımcıların sorularını cevaplandırdı. İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT

Exit mobile version