Site icon DieHaber.Com

Frankfurt'ta 15 Temmuz şehitleri için anma törenine yoğun ilgi

Başta Frankfurt olmak üzere Hessen Eyaleti’nin çeşitli kent ve çevresinden vatandaşlarımızın ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin yer aldığı bayraklarla başkonsolosluk binası önüne akın ettiği ve zaman zaman hep birlikte , “şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attığı görüldü.
Çok sayıda ay-yıldızlı bayrak yanın da büyük ebatta bir Türk bayrağında açıldığı etkinlikte Başkonsolos Burak Karartı, Türk halkının 15 Temmuz’da büyük bir destan yazdığını belirterek, “Başımızdan nasıl büyük bir felaketin geçtiğini, ne tür bir ihanet yaşadığımızı hatırlamak zorundayız. Ve tabi ki bu ihaneti bertaraf edişimiz ve bunun şekliyle de övünmeye hakkımız var. Kahramanca bir destan yazıldı” dedi.

Bir yıl önce ülkemizde yaşananların, Türkiye Cumhuriyeti’ne tarihinde eşi ve benzeri olmayan bir terör saldırısı olduğunu ifade eden Karartı,”250′den fazla vatandaşımız şehit oldu, 2 binden fazla vatandaşımız ise yaralandı. Halkımız tek bir yürek olarak, büyük bir cesaretle darbecilerin karşına çıktı. Tankların önünde durdu. Devlet kurumlarının ele geçirilmesini önlemek amacıyla kendi vücudunu siper etti. 15 Temmuz günü, Türk halkı, Türkiye’ye demokratik yoldan işbaşına gelen hükümetlerin ve milli iradenin hakim olacağını ortaya koydu” dedi.

Vatandaşlarımızın ülkemize bağlılığı

Frankfurt Başkonsolosluğu önünde toplanan aralarında THY Almanya Müdürü Muhammed Ensar Karabulut’unda yer aldığı 500’e yakın vatandaşımızın hazır bulunduğu etkinlikte, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hessen Başkanı Tamer Cansız ile Almanya UETD Genel Başkan yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Fatih Zingal’da yaptıkları konuşmalarda,Türk halkının ülkeyi kana bulayıp bölmek isteyen darbecileri başarıyla püskürttüğünü, cezalarını verdiğini söylediler.
Zingal “Türkiye’ye devletimize, demokrasimize, bağlılığınız bizleri son derece mutlu etti” diyerek katılımcı vatandaşlarımıza övgüler yağdırdı. Konuşmacılar, sık sık kalabalığı etkinlik sırasında ve sonrasında evlere dağılırken, her hangi bir taşkınlık, gürültü yapılmaması yönünde uyardı.

15 Temmuz Şehitler Fotoğraf Sergisi

Frankfurt Başkonsolosluğu nezdinde Başkonsolosluk Türk Kültür Merkezi’nde  düzenlenen “Demokrasi ve Milli Birlik Günü-Şehitleri Anma Programı“ etkinliği öncesi Türk Kültür Merkezi Salonlarında,  Anadolu Ajansı’nın  15 Temmuz Şehitler Fotoğraf Sergisi gösterime açıldı.  İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version