Site icon DieHaber.Com

Frankfurt’ta 10. yıl coşkusu

Frankfurt yakınlarındaki Kelsterbach Congresium Conference & Event Center’de açılış kokteyli ile başlayan programda Koro şefi Orhan Mercan ve arkadaşlarının nefis müzik ve şarkıları ile coşan konuklar dans edip halaylar çekerek unutulmayacak bir gün yaşadılar.

Saz arkadaşları ile muhteşem bir fasıl sunup Türk müziğinin unutulmaz eserlerini seslendiren TRT İzmir Radyosu’nun eski ses sanatçısı Orhan Mercan, kendisine eşlik eden izleyenlerini adeta mest edip onlarla birlikte salonu inletip, coşturdu. 80’li yıllarda konser vermek için geldiği Almanya’da 2017 yılına ulaştığını vurgulayan Mercan ,”O zamanlardan şimdi bir Türk’e ait görkemli son derece modern bir salonda, böyle şahane bir kutlama gerçekleştirmek hayal bile edilmezdi. Bunun gerçekleşmesini görmek sevindirici ve çok mutluluk verici. Türk sanat müziğine özellikle gençler tarafından gösterilen yoğun ilgi bizleri daha ileriye taşıyacak” dedi.

10 yıldır kendilerini her zaman destekleyip hiç yalnız bırakmayan üyeler yanında geceye katılan  Stadtallendorf ve Mannheim Türk Sanat Müziği koroları üyeleri ve ailelerine de teşekkür eden Frankfurt Türk Sanat Müziği Sevenler Derneği Başkanı Serpil Uludağ,” Hepimiz günlük hayatımızda stresli anlar yaşıyoruz. Müzik ruhun gıdasıdır , konserimizle üyelerimizle birlikte strese ve yoğunluğa küçük bir mola verdik . Bugün 10. Yıl balosu, eğlenme ve coşma günü” dedi.

Gecenin ikinci bölümünde özel bir repertuar ile sahne alan popüler müziğinin usta yorumcusu Damla son derece keyifli sahne şovuyla adeta büyüledi. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren eğlencede Türk İşadamı Yusuf Altıntop yönetimdeki Congresium Conference & Event Center’in sunduğu Türk yiyecek ve içeceklerinden oluşan zengin ve nefis menü çok beğenildi. İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT 

Exit mobile version