Site icon DieHaber.Com

Frankfurt’da “Her Hırsız Haydut Değildir”

Her Hırsız Haydut Değildir

FRANKFURT Türk Tiyatrosu Oyun Fabrikası, 1997 yılında Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Dario Fo’nun “Her Hırsız Haydut Değildir” adlı oyunu ile perdelerini açtı.

Almanya Sendikalar Birliği DGB’nin Frankfurt’taki merkezinde bulunan salonda ilk oyunlarını seyircili genel provada başarıyla oynayan Tiyatro Oyun Fabrikası beğeni kazanıp dakikalarca ayakta alkışlandı. Almanya’da tiyatroyu sevdirmeyi hedefleyen, amatörlerden kurulu Frankfurt Türk Tiyatrosu ‘nun organizatörü, yönetmeni ve başrol oyuncusu Metin Can Ayduran, “Tiyatro insanları birleştiren kendilerini ve birbirilerini anlamamayı kolaylaştıran, eğlendiren, üzen güzel bir sanat dalı. Tiyatro sayesinde dünyanın güzelleşebileceğini ve hatta değiştirilebileceğine inanıyoruz” dedi ve bir fabrika  gibi sürekli üretmek istedikleri için, ”Frankfurt Oyun Fabrikası “ adını kendilerine seçtiklerini söyledi.

Oyunda ilk kez sahne deneyimleri olmasına rağmen Simten Ertürk, Egemen Demir, Damla Avcı, Derya Kargün, Abdullah Tektaş ve Buket Savaş gösterdikleri performansla göz kamaştırıp ilerisi için umut verdiler. Zenginlerin yaşadığı bir mahallede hırsızlık yapmaya kalkan bir hırsızın, birdenbire kendisini içinde bulduğu komik durumların anlatıldığı oyunu Frankfurt Oyun Fabrikası oyuncuları, Fransa’da oynamak için teklif aldıklarını başta Frankfurt olmak üzere diğer kentlerde oynamak istediklerini, tekliflere açık olduklarını söylediler.  İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version