Site icon DieHaber.Com

Frankfurt’da ‘Her Hırsız Haydut Değildir’ oyunu

Her Hırsız Haydut Değildir

Frankfurt Türk Tiyatrosu Oyun Fabrikası, 1997 yılında Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Dario Fo’nun “Her Hırsız Haydut Değildir” adlı oyunu ile perdelerini açacak.

Almanya’da tiyatroyu sevdirmeyi hedefleyen, amatörlerden kurulu Frankfurt Türk Tiyatrosu, İtalyan Oyun Yazarı, Tiyatro Yönetmeni ve Oyuncu olan ve 1997 yılında Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Dario Fo’nun “Her Hırsız Haydut Değildir” adlı oyunu sahneleyecek.

60328 Frankfurt am Main, Untermainkai 68 adresindeki DGB Haus’da saat 20.00’de başlayacak oyunda Metin Can Ayduran, Simten Ertürk, Egemen Demir, Damla Avcı, Derya Kargün, Abdullah Tektaş ve Buket Savaş rol alacaklar. Oyunda zenginlerin  yaşadığı bir mahallede hırsızlık yapmaya kalkan bir hırsızın, birdenbire kendisini içinde bulduğu komik durumları anlatılıyor.

Frankfurt Oyun Fabrikası Yönetmeni ve başrol oyuncusu Metin Can Ayduran, “Tiyatro insanları birleştiren kendilerini ve birbirilerini anlamamayı kolaylaştıran, eğlendiren, üzen güzel bir sanat dalı. Tiyatro sayesinde dünyanın güzelleşebileceğini ve hatta değiştirilebileceğine inanıyoruz” dedi ve bir fabrika  gibi sürekli üretmek istedikleri için, ”Frankfurt Oyun Fabrikası“ adını kendilerine seçtiklerini söyledi. İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT              

Exit mobile version