Site icon DieHaber.Com

Frankfurt Türk Film Festivali'nin hamisi Başbakan Bouffier

Frankfurt Cinestar Metropolis Sineması’nda yapılacak gala ile başlayacak festivalin hamiliğini Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier ile Hessen Eyaleti, Bilim, Kültür ve Sanat Bakanı Boris Rhein yapacak.

Türk Film Festivali’nin 17. yılı

Hessen Eyaleti Meclis Binası’nda festivalle ilgili yapılan toplantıya  Bakan Boris Rhein, Hessen Eyalet Milletvekili İsmail Tipi ve Hessen Film ve Medya Forum’dan Hans-Joachim Mendig katıldı. Toplantı sonrası konuşan festival başkanı Hüseyin Sıtkı, 17. yılında da festivalin dolu bir programla izleyicilerin karşısında olacağını söyledi.
Hamiliği üstlenen Eyalet Başbakanı Bouffier ile Eyalet Bilim, Kültür ve Sanat Bakanı Boris Rhein’ın yanında Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann ve Türk kökenli CDU’lu milletvekili İsmail Tipi’nin de geçtiğimiz yıllardaki gibi destek sözlerinin kendisini daha çok motive ettiğini belirten Hüseyin Sıtkı, festivalde kısa ve uzun metrajlı 50’ye yakın filmin izleyicilerle buluşacağını söyledi.
Sıtkı, “Artık Frankfurt Türk Film Festivali’nde sınırlarını aşmış bir festival olarak, bu yıl da yarışmalar, paneller, sergiler ve film gösterimleri düzenlenecek” dedi.
Festival kapsamında bazı filmlerin farklı kentlerde gösterileceğini ifade eden Hüseyin Sıtkı, 4-5 yıldır devam eden “Festival hapishanelerde”, “Festival okullarda” etkinliklerinin de gerçekleştirileceğini söyledi.
Frankfurt Türk Film Festivali’nin Türk Alman dostluğuma büyük katkı vereceğini vurgulayan Hessen Eyaleti Bilim, Kültür ve Sanat Bakanı Boris Rhein, “Kültür alanında izleyenleri zenginleştirecek olan Frankfurt Film Festivali’nin çok başarılı olmasını dilerim” dedi. İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT
Exit mobile version