Site icon DieHaber.Com

Frankfurt Türk Film Festivali'nden muhteşem açılış

Almanya’nın Frankfurt kentinde 17.’si düzenlenen Türk Film Festivali muhteşem bir açılışla başladı.
Frankfurt Zoo Palais’de Şebnem Schaefer ve Gökhan Mumcu’nun sunumlarıyla gerçekleşen gecede, Türk Pop Müziği’nin sevilen ismi Ziynet Sali, verdiği konserle büyük beğeni topladı.
Ünlü popçuya, beşyüze yakın konuğun olduğu gecede kendisine ud ile eşlik eden Altuğ Öncü ile muhteşem bir program gerçekleştirdi.

Keman virtüözü Ceren Aksan büyüledi

Türk müziğinin genç ve yetenekli isimlerinden keman virtüözü Ceren Aksan’da verdiği keman konseriyle dinleyenlerine müzik ziyafeti çekti. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığının 2008 yılından bu yana desteklediği festivale Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, Hessen Eyaleti Bilim ve Sanat Bakanı Boris Rhein ve Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann destek verdi

Hüseyin Sıtkı’dan teşekkür konuşması

Festivalin açılış konuşmasını yapan Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, “Sizlerin sayesinde bu festivalin 17’incisini düzenliyoruz. Frankfurt’un en gözde mekanında bulunuyoruz. Bugüne kadar Almanya’da maddi olarak bir şeyler kazandık ama birikimlerimizi kültürümüze, sanatımıza harcadık. Bugün Türk sineması ile bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkonsolosu Burak Karartı: Gurur duyuyoruz

Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı’da Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nin her yıl kalitesini biraz daha arttırdığını belirterek, “Başarılı Türk vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz. Frankfurt Türk Film Festivali de beni çok gururlandırıyor. Çünkü Türklerin nerelere geldiğini görüyoruz” dedi.
Geceye eşi Zübeyde Temizel Feldmann ile katıldığı galada kürsüye gelen SPD’li Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann selamlama konuşmasında Frankfurt Film Festivali’nin Frankfurt için bir kazanç ve kültür zenginliği olduğunu ifade etti.

Onur ödülleri verildi

Sanat, siyaset ve medya dünyasından birçok isimin katıldığı galada ‘’Onur Ödülleri’’, Türk  Tiyatrosu ve Sineması’nın usta oyuncusu merhum Erol Günaydın’ın adına kızı Günfer Günaydın’a, Bahar Öztan ve ünlü aktör Mahmut Cevher ile yönetmen Abdurrahman Keskiner’e verildi.
Bir çok dalda onur ödülü dağıtılan gecede Başkonsolos Burak Karartı festivalin yapılmasında önemli maddi katkı sağlayan ana sponsor Yukatel’in sahibi Yusuf Karataş’a teşekkür plaketi verdi.
Exit mobile version