Site icon DieHaber.Com

Frankfurt Kongre Fuarı İMEX sevindirdi

Almanya’nın Frankfurt kentindeki Uluslararası 15. Kongre Turizm Fuarı’na (IMEX 2017) katılan turizmciler onuruna Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı davet verdi.

Gelmiş kentler

Başkonsolosluk Rezidansında dostlukların pekiştiği davette turizmcilerin fuardan memnun ayrılacaklarını belirtmeleri sevindirdi. Türkiye Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür ve Turizm Ataşesi Osman Şahin ile birlikte konukları kapıda karşılayan T.C Frankfurt Başkonsolosu Karartı, Türkiye’nin kongre turizminde başta İstanbul olmak üzere Antalya, Ankara ve İzmir gibi marka haline gelmiş kentlere sahip olduğunu söyledi.
 
Başkonsolos Karartı “İyi ve planlı çalışmalar yapıldığında son derece modern ve kaliteli hizmetler veren otellerimiz bir çok ülkelerden daha iyi konumda. Fuarda sizler ürünlerinizi pazarlarken Türkiye’nin tanıtımını yapıyorsunuz. Bunun içinde sizleri tebrik eder teşekkürlerimi sunarım . Bu rezidans Türkiye’nin yani hepimizin evi. Kendinizi evinizdeymiş gibi hissediniz. Bizler burada gelip geçiciyiz. Burada her anlamda yanınızda olduğumuzu hissetmenizi istiyoruz” dedi.

Hedef daha iyi olmak

Davete katılan T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın, son günlerde ülkemiz aleyhine yapılan eleştirilere rağmen Frankfurt Fuarı’nda beklenenden çok daha fazla sevindirici bir potansiyel artışı gördüğünü söyledi. 15 yıldır düzenlenen IMEX Frankfurt Fuarı’nın uluslararası toplantı endüstrisinin en önemli ve en büyük kaynaklarından birisi olduğunu vurgulayan Frankfurt Kültür ve Turizm Ataşesi Osman Şahin ,”Türkiye standında sektördeki yenilikleri yakalamak için forum, toplantı ve eğitimler verildi. İstanbul, Antalya, Ankara ve İzmir gibi kentlerimizdeki Türkiye’nin önde gelen toplantı, konaklama ve etkinlik mekanlarının tanıtımı yapılmış ve Türkiye’nin kongreler için sunulan seçkin imkanları ve destinasyonları uluslararası ziyaretçilere, karar vericilere ve davetlilere sunuldu” dedi.
Rezidansta önce konuklar için bir koktely verildi, ardından da Türk mutfağının seçkin örnekleri konuklara servis edildi. Avrupa Parlamentosu’nda 1998-2000 Alman Yeşiller, 2000-2004 arasında Alman Sosyal Demokrat Parti SPD’den Avrupa Milletvekilliği yapan Ozan Ceyhun ve çok sayıda Türk dernek başkanı ve kamu yöneticisinde arasında olduğu ziyaretçilere çeşitli lokum, Türk kahvesi, Türk çayı, elma ve nar çayı ikramı yapıldı. İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT
 

Exit mobile version