Site icon DieHaber.Com

Frankfurt Kadınlar Kolu’nun çaylı gösterileri

“Positif düşün, pozitif  yaşa” sloganıyla başladığı konferansta Kılınçsoy, ”Hipnoz yöntemiyle sigara alışkanlığından  1-2 seansta  kurtulunabilir, bunun için ise zihinsel olarak hazır olmak gerekiyor. Ayrıca 1-2 seansla nasıl kilo verme teknikleri ile ideal kiloya ulaşıp ideal figürün etkili ve sağlıklı yolunu hipnozla keşfedebilirsiniz” açıklamalarında bulundu.
Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı’nın eşi Hikmet Karartı’nın başkanlığını yaptığı Kadınlar Kolu geleneksel hale getirdiği sezonun 2. çay gününde dikiş nakış öğrencileri birbirinde güzel kıyafetlerle podyuma çıktılar. Hikmet Karartı selamlama konuşmasında ,” Türk Kültür Merkezi’nde yapılan çalışmalar güzel meyveler veriyor. Başkanı olduğum kadınlar kolunda çalışan hanımefendileri de yaptıkları işlerden dolayı kutluyorum” dedi.
Kurs öğretmeni Güler Şengül, öğrencilerinin düz dikim, paça kısaltma, fermuar, kemer yeri değişimi ile başladıklarını belirterek, “Günlük kiyafetlerden düğün, nişan gibi özel günlerde giyilebilecek mükemmel kostümlerin tasarımını ve dikimini başardılar. Onlar adına çok mutlu oluyorum” dedi.

Resimler duvarları süsledi

Türk Kültür Merkezi Resim Kursiyerleri de, öğretmenleri Emel Cebi gözetiminde yıl boyunca yapmış oldukları eserleri çay buluşmasına duvarlara asıp katılanlarla paylaştı. Duvardaki resimlerin çok beğenildiği, satın almak için rezerve yapıldıkları kaydedildi. Merih Nacken’in organizesini başarıyla yaptığı ve yılda iki kez düzenlenen çay buluşmasına yoğun katılım olması ise çok sevindirdi. TC. Frankfurt Başkonsolosluğu Türk Kültür Merkezi Kadınlar Kolu tarafından hazırlanan yiyecek, içecek ve el emeğinden oluşan kermes masalarındaki ürünler çay buluşmasına katılanların beğenisine sunularak kısa zamanda satıldı. Satıştan elde edilen tüm gelirin bir yardım kuruluşuna verileceği bildirildi. İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT
Exit mobile version