Site icon DieHaber.Com

Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Heimtekstil Fuarı'nı gezdi


Frankfurt Başkonsolosu Karartı, Stuttgart Ticaret ve Ekonomi Ataşesi Mehmet Ali Çolakoğlu ile birlikte dünyanın en büyük evtekstil fuarının yapıldığı Frankfurt 2018 Heimtekstil Fuarı’ndaki Türk firmaları ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Türkiye’den katılım yüksek oldu

Bursa ve Denizli önde 257 Türk firmasının büyük çoğunluğunu gün boyunca ziyaret ettikten sonra basın mensuplarına açıklama yapan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı , “Fuara Türk firmalarının geçtiğimiz yıllara göre ilgilerini yüksek olması ve katılımcı sayısının da geçen yıla göre artış göstermesi Türkiye adına sevindirici bir gelişme” dedi.
Frankfurt Heimtekstil’de tekstil alanında Türkiye’de önde olan Bursa ve Denizli’den gelen firmaların ağırlıkta olduğunu belirten Başkonsolos Karartı, “Türkiye’nin tekstil sektöründe kendini günün koşullarına ve çağın teknolojisine uyarlayabildiğini belirterek, “Türkiye tekstil alanında zaten başarılı faaliyetlere imza atabilmiş bir ülke. Dolayısıyla firmalarımızın Heimtekstil Fuarı’nda hem tasarım hem de ileri üretim teknolojisi bakımından geldikleri noktayı kendim burada bizzat görme imkanı buldum. Türk firmalarının katılım grafiğinin artarak devam etmesinin bu bizim açımızdan sevindirici ve mutluluk verici” dedi.
Anlamı büyük Bu tür fuarlara katılımın Türkiye’nin ekonomisinin yurt dışında uluslarası alanda entegre olmasının daha da güçlendiğini gösterdiğini belirten Başkonsolos Karartı,” Bu bağlantıların artarak sürdürülmesi yeni iş birliklerin kapısının aralanması için bu tür fuarlar önemli bir fırsat “ diye konuştu.

Her yıl düzenleniyor

Almanya’nın Frankfurt kentinde her yıl düzenlenen ve dünyanın en büyük ev tekstil fuarı kabul edilen Frankfurt Heimtekstil 2018’de bu yıl 64 ülkeden 2 bin 975 firma stant açtı. Fuara geçen yıl 67 ülkeden 2 bin 949 firma katılım sağlamıştı. Geçen yıl 244 firmayla katılan Türkiye ise fuarda 257 firmayla temsil ediliyor. 40 yıldan fazla geçmişe sahip Heimtekstil’de duvar, banyo, cam, mutfak ve masa tekstili ile yatak örtüsü, dekoratif ürünler, duvar sistemleri, iplik, perde, ev tekniği, ev tekstili ve ev aksesuarlarının yanı sıra yeni teknolojiye sahip dijital baskı makineleri de sektörün beğenisine sunulmakta. İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version