Site icon DieHaber.Com

"Frankfurt Anadolu Kültür Festivali ve Ramazan Şenliği"

Almanya’nın Frankfurt kentinde Ramazan ayı boyunca devam edecek, “Frankfurt Anadolu Kültür Festivali ve Ramazan Şenliği” adlı festivalde çeşitli etkinlikler sunulacak.

Ramazan eğlenceleri

Frankfurt’un Rödelheim semtinin Morsestrasse 25’deki geniş bir alanda planlanan festival, geleneksel Ramazan eğlenceleri, konserler, halk oyunları ve ve konferanslara ev sahipliği yapacak. Frankfurt’taki bazı ünlü şirket ve kuruluşların desteklediği Anadolu Kültür Festivali ve Ramazan Şenliği’ de kurulacak çadırlarda çok sayıda satış standlarıda yer alacak.
Avrupa’nın finanz merkezi olan Frankfurt’ta dünyanın dört bir yanından toplumların yaşadığı, değişik dinler ve çok çeşitli ırkların ikamet etiğini ifade eden Yaşar Cimşit, Veysel Danacı, Kenan Gebeş ve Mehmet Ali Erengül adındaki başarılı 4 girişimci Türk, Avrupa’nın en büyük “Anadolu Festivali ve Ramazan Şenliğini” farklı bir format ve farklı bakış içinde hayata geçirmek için son derece titiz bir çalışma ile organize ettikleri söylediler.

30 gün 30 değişik program

Frankfurt’ta etkinliğin yapılacağı alanda düzenlenen basın toplantısında 30 gün 30 değişik program sloganıyla çağrı yapan program koordinatörü Yaşar Çimşit, Almanya’da yaşayan Türklere güzel bir Ramazan ortamı sağlamayı hedeflediklerini belirtip, “Avrupa’da yaşayan Türklerin Ramazan ayında böyle bir etkinlikle biraraya gelmelerinden sevinç duyacağız, mutlu olacağız. Almanya’da daha önceki yıllarda Dortmund ve Köln’de şenlikler kuruldu. Frankfurt’ta ise bizler Avrupa’nın en büyük Anadolu Şenliği Festivali ve Ramazan Şenliğini düzenleyeceğiz. Biz daha büyük alanda ve daha geniş kapsamlı bir program içeriği hazırladık. Aynı zamanda 2 bin 500 kişinin oturup oruçlarını açıp yemeklerini yiyebileceği  Birkenweg’den araçların gireceği ve  3 bin otonun rahatça park edebileceği, güvenliğin son derece üstün olacağı alanda hizmet verilecek. Hummalı ön hazırlık çalışmalarımız tamamlandı. Anadolu Kültür Festivali ve Ramazan Şenliği programı tüm detaylarıyla ziyaretçilerin hizmetine hazır”dedi.  Çimşit, programa birçok sanatçı ve oyuncunun katılacağını müjdelerken, ‘’Çocuklar ve yetişkinler için saymakla bitiremeyeceğimiz birçok etkinlik ve eğlence  imkanları yer alacak ve Ramazan boyu leziz Türk yiyecekleri ile İftar yaparak eğleneceksiniz. Anadolu Kültür Festivali ve Ramazan Şenliği programımızın ziyaret saatleri 25 Mayıs-25 Haziran arasında saat 18.00 -03.00 arası  gerçekleştirilecektir. Giriş ücreti ise büyükler ve 12 yaş üstü çocuklardan 1 € dur.’’ dedi.
Yaşar Çimşit ve arkadaşları son olarak, ‘’Avrupa’da da kültürümüzü en güzel bir şekilde yaşayalım ve yaşatalım derken,  bu  vesile ile hepinizi Avrupa’nın en büyük Kültür ve Ramazan Şenliği ünvanı taşıyan ‘Frankfurt Anadolu Kültür ve Ramazan Şenliği’ne davet ediyoruz’ dedi. İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT

Exit mobile version