Site icon DieHaber.Com

Nürnberg Folklora Doydu

altin

Langwasser Gemeinschaft salonunda gerçekleşen etkinlik, 400 kişilik salonun tamamen dolmasıyla unutulmaz bir güne dönüştü.

11. yılını kutlayan şenlikte 11 ülke; Makedonya, İtalya, Hindistan, Gürcistan, Türkiye (Altın Kızlar), Mısır, Almanya, Bulgaristan, Romanya, İrlanda ve Yunanistan’dan dansçılar sahne aldı. Sahnedeki dansçılar, dostluk sergileyerek izleyicileri büyüledi ve çeşitli ülkelerden gelen izleyiciler de salon içinde aynı dostluk havasını estirdi.

Etkinliğin sunuculuğunu başarıyla Funda Bayrak yaparken, Abdurrahman Gümrükçü yaptığı konuşmada davetlilere selam gönderdi ve ülkelerinden getirdikleri kültürel zenginliklerle Nürnberg’i renklendiren folklorculara teşekkür etti. Ayrıca, tamamı Türk olan sponsorlara da özel bir teşekkürde bulundu.

İzleyiciler arasında Nürnberg Konsolosu İrem Şahin Chalupka, SPD Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen gibi önemli isimler de yer alırken, etkinlik 400 seyircinin alkışları ile folklorcuları ödüllendirdi. Tüm katılımcı ülkelere teşekkür plaketi verilmesiyle dostluk mesajları pekiştirildi.

Etkinlik, “Beraber yaşayalım, beraber dans edelim ve beraber şarkı söyleyelim” sloganı altında gerçekleşti ve Bosborus Lokantası’nın sunduğu Türk mutfağının eşsiz lezzetleri büyük ilgi gördü. Uzun yıllardır İtalya’da yaşayan Demet Kaplan, İtalyan grubu ile sahne alarak büyük bir başarı gösterdi. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version