Site icon DieHaber.Com

Fenerbahçe'ye devre arası iyi gelecek

Fenerbahçe, Karabükspor karşısında ilk yarı pozisyon dahi bulamayışı taraftarların beklemediği bir tabloydu.

Kötü savunma

Devre arasına kadar futbolcuların en doğru yaptıkları iş kötü oynarken takım savunmasını ihmal etmemekti. Karabük imkanları doğrultusunda oynaması gerektiği gibi oynadı uzun süre gol yememek ve kontra atak fırsatını değerlendirmekti stratejisi.
Sonradan oyuna giren Valbuena bu stratejiyi bozdu. Adeta ben yedek kalacak oyuncu değilim dercesine hırslı ve istekli oyunuyla maçın kaderini değiştirdi.
Valbuena neden ilk 11’de oynatılmıyor diye Aykut hoca eleştiri konusu oluyor.
Peki, Aykut hocanın bir planı olduğunu düşünmek çok mu afaki olur. Vasat giden maçlarda kulübedeki hangi futbolcu oyunun kaderini değiştirme kabiliyete sahiptir?
Bence Aykut hoca birçok insanın düşüncesinin aksine Valbuena’ya çok değer veriyor. Kalitesine inanıyor onu kurtarıcı olarak görüyor.
Bir teknik direktörün tercihlerine saygı duymak lazım. Hafta boyunca futbolcularla çalışan o, elinde veriler olan o, kafa yoran o, teknik heyetle durumu değerlendiren o.
Bir futbolcu takımın her şeyi değildir önemli bir parçasıdır farkındalık yaratır.
İstifanın eşiğinden dönen Aykut hoca, 1 puan farkla ikinci sırada. Kendi beyanatına göre takım henüz %70 performansla oynuyor.
Fenerle ilgili şunu söylemiştim devre arasına kadar puan kaybetmemeli hatta mümkünse arayı kapatmalı, kapatmalı ki iyi bir kamp dönemi geçirebilsin.
İkinci yarı şampiyonluğun en büyük adayı Fenerbahçe bence. Eğer kanatlara bir çare bulursa, ben futbolcuları değersizleştirmek veya yok saymayı sevmiyorum ama İsmail ve Şener yetersiz.
Kanatlar da ciddi problemler var. Bu göz arda edilemez, ilerde telafisi olmayan sonuçlara sebep olmaması için devre arası iyi bir fırsat.

Exit mobile version