Site icon DieHaber.Com

Fenerbahçe “aynı tas, aynı hamam”

Sevgili Fenerbahçeliler gönül isterdeki Braga maçından sonra ve son Süper Lig maçın ardından güzel şeyler yazmak isterdim.

Gel gör ki herşey “aynı tas, aynı hamam” tek tesellimiz gelen 3 puan rakip oyuncu kendi kalesine golü atmasıydı.
Kırmızı kartlar olmasaydı Fenerbahçe bu maçı da alamazdı. Çünkü Fener’i çözmek kolay. Sürekli yan pas yapan bir takım. En iyi adamları Valbuena’yı kontrol edin bırakın kaleye gitmeyi kenara su içmeye gidemez takım.
Son maçta ilk defa ilk 11 de oynayan ve taraftarın büyük beklentileri olduğu Soldado ve Guliano’da o isteklere pek karşılık veremediler. Kimilerine göre yönetimin hatalı ve yanlış transfer stratejisi, kimilerine göre uyum, kimilerine göre takımın kötü olması, kimilerine göre de hocanın oynatamaması.

Nerden bakarsanız bakın her görüşte kendine göre haklılık payı var. Bana göre en büyük pay yönetimin hatası ve hocanın yanlış oyuncu tercihi ve taktiği.
Bakın değerli okurlar ben onun bunu bilmem uluslararası futbolda kural lig başlayınca transferlerin %90 bitmiş olmalı hele UEFA’da boy göstermek istiyorsanız hakemin başlama düdüğüyle transfer noktalanmış olmalı.
Bu seviyede gerçekten atı alan Üsküdar’ı geçiyor. Çünkü Avrupa’da oynamak para demek, saygınlık demek. Siz oralarda başarılı olursanız piyasa değeriniz de yükselir dolayısıyla 30 yaş ıskartaya cıkmış futbolcu değil de genç gelecek vaat eden futbolcu çekersiniz böylece hem kulüp hem lig bir kalite seviyesi yukarı tırmanır. Bunun içinde doğru nitelikli kişilerle bir transfer politikası izlemek lazım yani kısaca emek ister, sabır ister.

Aykut hoca bu milli takım arasını iyi değerlendirmeli ve sorunu elindeki futbolcuları tekrar gözden geçirerek çözmeli.
En iyi orta sahayı kurması lazım, eğer göbekteki adamların vasatın üzerine çıkaramıyorsa işin zor bu ligde ve maalesef. Çok uzun ömürlü olmaz.

Sen Fenerbahce’sin, korkak oynatma takımı dikine giden futbola teşvik et. Gol sadece ileri gidersen atabilirsin bunu en iyi bilen sensin sevgili hocam. Son olarak ne olursa olsun ümidimizi kaybetmeyelim takımı destekleyelim.
Her ne kadar futbolcuları eleştirsem de Ozan’ı, Volkan’ı Hasan Ali’yi ve Alper’i bundan emin olun hiçbiri art niyetli değildirler.
BUNLARA KEFİL OLABİLİRİM
Sorun kapasite meselesi medya ve menajerler olmayan vasıfları bilmeyen başkanlara ve sportif direktörlere süsleyerek abartarak anlatırlarsa olacağı budur. Sürekli aynı şeyleri konuşuyoruz ama dediğim gibi rant çok olduğu için bu transfer politikası pek değişmez.

Bir sonraki yazımda buluşmak üzere..

Exit mobile version