Site icon DieHaber.Com

"Eyvah Türkler entegre oluyor!"

MERKEZİ Almanya’nın Ulm kentinde olan Tiyatro Ulüm yeni almanca oyunu ile Siegen kentindeki Türk ve Almanları gülmekten  kırdı, geçirdi.

Sanat Yönetmeni Atilla Cansever, Hatice  Onar, Mücahit Kazan, Engin Akkaya, Yeliz Onar, Rüya Kahraman, Aylin Ergün ve  Arda Erdoğan’ın rol aldığı “Eyvah Türkler entegre oluyor” isimli müzikli güldürünün yeni seyirci kuşağını Almanlar oluşturuyor.

Siegen Belediyesi Uyum Merkezinin  organize ettiği etkinlik Geschwister Scholl Lisesinin salonunda gerçekleşti. Almanca olarak izleyiciye sunulan oyunu  yaklaşık 250 kişilik bir Türk ve Alman tiyatrosever grubu izledi. Tiyatro Ulüm’ün sanat yönetmeni Atilla Cansever: „19 yıldan beri Avrupa kazan biz kepçe misali tüm Avrupayı sanat adına dolaşıyoruz.

Bu zamana kadar sergilediğimiz oyunlar Türkçe ağırlıklıydı.  En son oyunumuz ‚Eyvah Türkler entegre oluyor‘ isimli oyunumuz ise almanca. Türk izleyicilerin haricinde Alman izleyicilerimiz de bizi izlemeye başladı.  Orta oyunu tarzında yazılan ve sergilenen almanca oyunumuzda; uyum, çift dillilik, kuşaklararası  çatışmalar, çifte vatandaşlık,  erkek egemen toplum, kadın hakları, eğitim sorunları ve AB’ye giriş gibi konuları mizahi tarzda sahneliyoruz. Avrupalı Türkler’e tiyatroyu sevdirdiğimize inanıyoruz“ dedi. (turkhaber.eu)

Exit mobile version