Site icon DieHaber.Com

Enver Şimsek adı Jena’dan sonra Nürnberg’de de yasayacak.

Enver Şimşek

20 yıl önce aşırı sağcı terör grubu NSU tarafından çiçek satıcısı Enver Şimşek Nürnberg’in Langwasser semtinde hunharca öldürülmüştü.

Nürnberg Belediye Meclisi’nde en büyük grubu olan CSU partisi Nürnberg’de öldürülen NSU kurbanları için daha samimi bir anma konsepti geliştirilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König’den talepte bulundu.

NSU kurbanları daha iyi şekilde anılmalı

Talebi ileten fraksiyon başkanı Andreas Krieglstein: „NSU kurbanlarını daha iyi bir şekilde anmanın zamanı geldi. Olay yerlerini de bu konsepte dahil etmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda Langwasser semtinde bununan olay yerine Enver Şimşek adını verme talebini ilettik.“⁣

 Türk sivil kuruluşlarıda talep te bulunmuştu

9 Eylül 2020 tarihinde gerçekleşen anma töreni kapsamında Nürnberg Metropol Bölgesi (tgmn) başkanı Bülent Bayraktar Nürnberg Belediyesi’nin NSU kurbanlarını yeterli anmadığını eleştirmişti. Çeşitli Alman derneklerİ ve inisyatifler de olay yerlerine kurbanların adının verilmesini talep etmişti.

Jena’da Enver Simsek meydanı

NSU üçlüsünün yaşadığı Jena kentinde geçtiğimiz günlerde merhumumun aile fertleri, T.C. Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ve Thüringen Eyalet Başbakanı Bodo Ramelow’un  katılımıyla bir meydana Enver Şimşek’in adı verilmişti. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version