Site icon DieHaber.Com

Emisyon skandalındaki suçlular ortaya çıkıyor

Merhaba değerli okuyucular,
Bu skandala karışan şirketler, aleyhlerine yürütülen dava ve soruşturmalar neticesinde tüketicilere tazminat ve resmi kuruluşlara yüksek miktarlarda ceza ödemek durumunda kalmıştı.
Şimdi ise bu şirketlerin yöneticileri, söz konusu skandalın yaşanmasında kusurları olduğu gerekçesiyle tazminatlarla hatta hapis cezalarıyla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu yazımda sizlere bu şirketlerin yöneticilerinin aldığı cezaların hukuken ne anlama geldiğini ve tüketicilerin bu kişilere karşı ne gibi hakları olduğundan bahsedeceğim.
Tüketicilerin açtıkları davalar neticesinde emisyon skandalına karışan araçların iadesi imkanı doğmuş, tüketiciler bu araçları iade edip ödedikleri paraları geri alma fırsatı elde etmişlerdi. Şimdi ise emisyon skandalına karışan şirketlerden zarara uğrayan tüketiciler, bu yöneticilerin aldıkları kusurlu kararlar sebebiyle zarara uğradıkları için bu kişilerden de zarar tazmin etme hakkına sahip olacaklardır.
Volkswagen’ın patronu Martin Winterkorn, emisyon skandalının ardından birçok soruşturmaya maruz kalmış, hatta aynı şirketin ABD’deki müdürlerinden Oliver Schmidt 7 yıl hapis ve takribi 500 bin Euro hapis cezasıyla karşı karşıya kalmıştı. Bu cezai soruşturmaları elbette tazminat davalarının takip etmesi hukuken öngörülebilir ve bizim de tüketicilere tavsiye ettiğimiz bir husus olarak dikkat çekmektedir.

Peki bu husus ne gibi bir önem arz etmektedir?

Artık tüketiciler, emisyon skandalına karışan şirketlerin yanında bu kişilere karşı da doğrudan dava açabilecek, tazminat taleplerini iletebilecekler. Dolayısıyla şirketlerin yanında bu kişilerden alınabilecek tazminmatlar vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek.

Peki vatandaşlarımızın ne yapması gerekiyor?

Vatandaşlarımızın öncelikle araçlarının emisyon skandalı kapsamına girip girmediğini tespit ettirmeleri gerekiyor. Bunun için bizim tavsiye edebileceğimiz husus, http://abgas-skandal.com/abgas-skandal-liste/ adresinden ilgili tespiti yaparak konusunda uzman bir avukata danışmanız ve ilgili hukuki süreci başlatmanızdır.

Zamanaşımı sürelerine dikkat

Emisyon skandalına ilişkin zamanaşımı süreleri yıl sonunda dolmakta ve vatandaşlarımızın hak kaybı yaşamamamaları için mümkün olduğunda acele etmeleri gerekmektedir. Hukuk sigortaları bu tür davaların giderlerini üstlenmekte, sizin yapmanız gereken ise en kısa zamanda bir avukata müracaat etmektir.Bunlarla birlikte araçlarına leasing ya da finanzierung yoluyla sahip olan tüketiciler için de hukuken tazminat elde etmek adına hakları bulunmaktadır.
Emisyon skandalının patlak verdiği ilk günden bu yana bu alanda kazandığımız sayısız dava ve edindiğimiz tecrübeye dayanarak söyleyebiliriz ki, emsiyon skandalıyla alakalı da size hizmet vermekten memnuniyet duymaktayız. Yukarıda açıkladığımız haklarınızı kullanmak ve tazminat ödemelerine kavuşmak için en kısa zamanda bizi arayınız.

Exit mobile version