Site icon DieHaber.Com

Emir Sultan Camii’ne çevrecilik ödülü

Emir Sultan Camii’ne çevrecilik ödülü

Avrupa Türk İslam Birliği’ne (ATİB) bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Darmstadt Türk İslam Merkezi Emir Sultan Camii Birleşmiş Milletler Çevrecilik Ödülü’nü aldı.

Darmstadt Irkçılık Karşıtı Enternasyonel Hafta Vakfı Başkanı ve İbrahim Dinleri Forumu Genel Müdürü Dr. Jürgen Micksch, ödülü Emir Sultan Camii adına Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Altıntaş’a takdim etti . Ödül Hessen Eyaleti Biyoçeşitlilik Stratejisi – Ekolojik dengenin korunması ve yükseltilmesinin teşvik edilmesi doğrultusunda verildi.

ATİB Emir Sultan Camii’nin tavanına yerleştirilen Güneş Enerjisi Panelleri, bahçenin ağaçlandırılması ve yaban kirazı ağacı dikilmesi, minare ve tavana yarasa ve atmaca yuvalarının konulması gibi faaliyetlerini yapmasından dolayı Darmstadt ATİB Emir Sultan Külliyesi UN-Dekade für biologische Vielfalt (Birleşmiş Milletler) çevrecilik ödülüne layık görüldü.

Ödül hepimizin Ödül almaktan çok mutlu olduklarını belirten Emir Sultan Camii Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Altıntaş, “Ödülün alınmasında başta Dernek Başkanı Ragıb Yazıcı ile Din görevlisi Emrah Doğan olmak üzere dernek yönetimi ve cemaatin büyük gayretleri oldu. Ödül hepimizin “ dedi. Başkonsolos Karartı tebrik ve teşekkür etti Emir Sultan Camii’nde gerçekleşen ödül törenine Frankfurt Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık Yıldırım ile birlikte katılan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı bir konuşma yaparak; “Camilerin alışılagelen fonksiyonlarının dışına çıkarak Almanya’da özellikle görev bölgem Hessen Eyaleti’nde böyle anlamlı güzel ödüller alması bizleri fazlası ile memnun etmiştir. Bu tip faaliyetler cemiyetlerimizin saygınlığını artıracaktır” dedi ve ödülün alınmasında emeği geçenlere teşekkür ederek tebrik etti.  İsa DEVEÇEKEN/ DARMSTADT

Exit mobile version