Site icon DieHaber.Com

Ebru Sanatı’nı herkese sevdiriyor

Uşaklı Orhan Erdoğan

UZUN yıllar Mainz’da yaşayan Uşaklı Orhan Erdoğan (63), emekli olduktan sonra öğrendiği Ebru Sanatı’nı herkese sevdirmeye başladı. Ebru Sanatı’nı öğrenip ustalaşan Erdoğan, Ebru Sanatı’nı yaygınlaştırmak için köylü kadınlara ve çocuklara eğitim vermeye başladı.

Erken emekli olduktan sonra vaktini değerlendirmek için Mainz ve Frankfurt’taki Halk Eğitim Merkezleri’nde Ebru Sanatı kurslarına giden Erdoğan, burada sanatı iyice öğrendi. Hatta kurs gördüğü Frankfurt Halk Eğitim Merkezi’nde kendisi ders vermeye başladı. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde 8 kişisel sergi açtı, eserleri 300’ün üzerinde sanat organizasyonunda yer alan Erdoğan,

HERKES YAPABİLİR

UŞAK’IN Banaz İlçesi’ne bağlı Şaban Köyü’nde ders veren Orhan Erdoğan, “Önce kreşte çocuklara, ardından ilk ve ortaokullarda öğrencilere ders verdim. Sonra da kadınlara” dedi.

Binlerce kişiye Ebru yapmayı öğrettiğini belirten Erdoğan, “Ben de onlarla birlikte tekniğimi geliştirdim. Amacım memleketime bu konuda hizmet etmek. Zira Ebru’yu her yaştan insan yapabilir. Su üzerinde boyalarla resim çizmek, sonra onları kağıda yansıtmak büyüleyici bir şey. Ebru’nun çok önemli püf noktaları var. Artık kalıplar hazırlayıp farklı eserler yapıyorum. Ebru yaparak hem dinleniyorum, hem de rahatlayıp çok mutlu oluyorum. Herkes Ebru yapabilir, fakat temel eğitim alınması şart. Öğretmenlik yapmak, Ebru’yu anlatmak ise bir başka mutluluk” diye konuştu.

 

Exit mobile version