Site icon DieHaber.Com

Düsseldorf'ta dizel arabası olanlara kötü haber! Dizel yasağı kapıda

Şehrin yöneticileri yaptıkları açıklamada, Düsseldorf şehir merkezi için bir diesel yasağı planladıklarını belirttiler. Bu da her iki araçtan birinin trafikten men edilmesi anlamına gelmektedir.
Söz konusu yasağın temel sebebi, Abgasskandal olarak bilinen, araba üreticisi şirketlerin yaptıkları sahtekarlıktan dolayı aracın havaya saldığı zehirli gaz oranının yasal sınırdan düşük gösterilmesi olarak değerlendirilebilir. Bu skandal devamında bahsettiğim yasağı da getirmiştir.
Düsseldorf Bölge Başkanı Radermacher’e göre özellikle araç yoğunluğunun fazla olduğu şehir merkezinde çevreye verilen zarardan dolayı diesel yasağı kaçınılmaz. Buna dayanak olarak da özellikle Cornelius Caddesi’nde normalinden neredeyse 50% fazla ölçülen zehirli gazların oluşturduğu hava kirliliği gösterildi.
Konuya ilişkin olarak olarak özellikle çevre derneklerinden siyasilerin yoğun baskı gördüğü, hatta Stuttgart’ta bu baskının diesel yasağı için mahkeme kararı alınacak düzeye geldiği hepimizin malumu. Stikoksit gazının normal değerinden çok yüksek düzeyde çıkması, bahsettiğim gibi yasağın uygulanması ihtimalini oldukça güçlendirmektedir.

 Dizel yasağından etkilenmemek için vatandaşlarımız ne yapmalıdır?

Söz konusu yasaktan dolayı vatandaşlarımız araçlarını diesel yasağı olan bölgelerde kullanamayacaktır. Bununla birlikte, diesel yasağının sadece Düsseldorf ile sınırlı kalacağını söylemek de ne yazık ki mümkün değildir. Birkaç yıl içinde diesel araçların Almanya genelinde yasaklanması söz konusu olacaktır. Bu kişileri bekleyen bir diğer tehlike ise araçlarını satmak isteseler dahi alıcı bulamamaları ve bu sebepten de madden zarara uğramalarıdır. Vatandaşlarımıza bu konudaki tavsiyemiz emisyon skandalına giren araçlarını iade ederek ödedikleri paraları geri almalarıdır.

 Diesel aracımı nasıl iade edebilirim?

Emisyon skandalına karışan diesel aracınızı dava yoluyla iade ederek ödediğiniz tutarı geri alabilmeniz mümkün. Ancak vatandaşlarımız 31.12.2017 tarihinde dolan zamanaşımı süresi konusunda uyarıyor, zarara uğramamamaları adına bir an evvel ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK için ofisimize davet ediyorum.

Exit mobile version