Site icon DieHaber.Com

Dünya medyası Erdoğan’ın zaferini duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Al Jazeera, Erdoğan’ın seçimleri kazandığını bildirdi. Haberde, Erdoğan’ın zaferinin kesinleştiği ve Türkiye’yi 5 yıl daha yöneteceği belirtildi. Yunan In.gr ise “Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk sonuçları Erdoğan’ın açık zaferini gösteriyor” şeklinde haberi aktardı.

Alman medyası da seçim sonuçlarına geniş yer verdi. Tagesspiegel gazetesi, Erdoğan’ın tartışmasız bir şekilde sandıktan galip çıktığını vurgulayarak, 20 yıldır Türkiye’yi yöneten Erdoğan’ın 5 yıl daha Cumhurbaşkanlığı görevine devam edeceğini yazdı. Frankfurter Rundschau gazetesi ise Erdoğan’ın ikinci turda zafer elde ettiğini ve tebrikleri kabul ettiğini aktardı.

Uluslararası medya kuruluşları da Erdoğan’ın önde olduğunu bildirerek seçim sonuçlarını duyurdu. BBC’nin canlı bloğunda “Erken sonuçlar Türkiye seçimlerinde Erdoğan’ın önde olduğunu gösteriyor” denildi. ABD merkezli NBC, Erdoğan’ın iktidarda kalmaya kararlı göründüğünü ifade etti. Financial Times, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önde olduğunu belirtti.

Muhalefet adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yenilgiyi kabul ettiği ve Erdoğan’ın liderliğe sahip olduğu da kaydedildi. Associated Press (AP) haber ajansı, resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan’ın ikinci turda önde olduğunu bildirdi. New York Times, Erdoğan’ın ön sonuçlara göre Kılıçdaroğlu’nun önünde olduğunu aktardı.

Türkiye seçimlerinin sonuçları dünya genelinde geniş yankı uyandırırken, uluslararası medya kuruluşları bu gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.”

Exit mobile version