Site icon DieHaber.Com

Dortmund'ta Festi Ramazan coşkusu


Dortmund şehrinde her yıl düzenlenen Festi Ramazan etkinlikleri bu yıl da renkli görüntülere sahne oluyor.

Festi Ramazan 6 yıldır yapılıyor

İlk olarak 2012 yılında gerçekleştirilen Avrupa’nın en büyük kültür ve Ramazan şenliği olan Festi Ramazan konuklarına iftardan sahura kadar bu kutlu ayın heyecanını ve coşkusunu yaşatıyor. Aynı anda on binlerce insanın iftar yapabileceği, yeterli oto park alanının olduğu Fredenbaumplatz, 44145 Dortmund adresindeki festival ve fuar alanında, satış yerleri, restaurantlar, çay bahçeleri, mescit ve çocuklar için de lunapark ve eğlence yerleri bulunuyor.
2012’den beri her yıl aynı coşku 6 yıldan beri her yıl Ramazan ayında 30 gün boyunca, Anadolu’nun adeta Dortmund’a taşınarak Türk kültür mirası her alanda yer alan tematik stantlarıyla, konserler, seminerler ve birbirinden renkli etkinliklerle, büyük bir coşku ve heyecanla gösteriliyor. 30 gün 30 ayrı program sloganı ile çağrı yapan Festi Ramazan Koordinasyon Kurulu Başkanı Ergün Özkara ve Eşbaşkan Hakan İlhan ‘’Ramazan ayı boyunca yine aynı heyecanı daha güzel bir şekilde sizlere yaşatabilmek için tüm ekibimiz ile çalışıyoruz. Altıncısını tertip etmekte olduğumuz organizyonumuzu bu yıl yine 2012 yılında start verdiğimiz geniş alanda yapmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Hem çocuklar Hem de yetişkinler için saymakla bitiremeyeceğimiz birçok etkinlik ve eğlence imkanları bulunuyor. Ayrıca başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen onbinlerce konuklarımız Ramazan boyu leziz Türk yiyecekleri ile rahat ve son derece güvenli bir şekilde İftar yaparak eğlenip mutlu bir şekilde evlerine dönüyorlar” dediler.
Hedef Türk kültürünü yaşatmak Avrupa’nın en büyük Kültür ve Ramazan Festivali ünvanı taşıyan Fest-i Ramazan programlarının 18.30 – 03:30 arası gerçekleştirildiğini , bayramın ilk günü de Bayram’a özel program sunulacağının müjdesini veren Ergün Özkara ve Fatih İlhan, “Avrupa’da da kültürümüzü en güzel bir şekilde yaşayalım ve gelecekte de yaşatalım. Özellikle kültürümüzü bizden sonraki nesillere taşıyalım. İkinci vatanımız olan Almanya’da Alman komşularımıza birlik ve beraberlik içersinde bu yıl olduğu gibi gelecek yıllarda da 11 ayın sultanı Ramazan´da, Dortmund’ da buluşalım!” diyerek, şimdiden gelecek yıl 2018’in planlarına da başladıklarını söyledi. İsa DEVEÇEKEN/ DORTMUND
 

Exit mobile version