Site icon DieHaber.Com

Dizel yasağı tüm Almanya'yı sarmaya başladı

Merhaba Değerli Okuyucular,
Bu yazımda sizlere emisyon skandalına karışan araçlar için birçok şehirde getirilen bu araçların kullanılmasının yasaklanmasına ilişkin olarak yapılan ve dizel aracı olan tüketicileri oldukça yakından ilgilendiren bir araştırmadan bahsedeceğim.

Yasakçı şehirler artıyor

Duisburg-Essen Üniversitesi bünyesinde bulunan CAR Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, dizel araçların kullanılması yasağının Münih, Stuttgart, Köln, Reutlingen, Hamburg, Heilbronn, Kiel, Düsseldorf, Darmstadt, Ludwigsburg gibi kentlerde çok büyük ihtimalle getirileceği belirtildi. Buna neden olarak da bu şehirlerde araçlardan salınan zehirli gaz oranının diğer şehirlere göre daha yüksek olması ve bunun da insan sağlığı için tehdit oluşturması gösterildi. Bu yasağın şehrin belli bölümlerinde mi yoksa tamamında mı uygulanacağı şu an için net değil.
Bu araştırmada dikkat çekilen bir başka husus ise dizel skandalının ardından otomobil üreticisi şirketlerin çözüm olarak sundukları yazılım güncellemenin bir çözüm getiremediği ve bu sebepten de dizel yasağının uyguklanmasının gerekli olduğu yönünde.

Maymunlara zehirli gaz verdiler

Bunun yanında, aslında dizel skandalının ardından ortaya çıkan ve belki de en az dizel skandalı kadar skandal değeri taşıyan başka bir gelişme ise Volkswagen, Daimler ve BMW’nin maymunlar ve sonrasında da insanlar üzerinde zehirli gaz deneyi yapıldığının tespit edilmesi oldu. Bu deneyler küçük odalara hapsedilen maymunlara zehirli gaz verilmesi ve buna nispeten biraz daha büyük mekanlarda insanların çok daha yüksek dozda aynı gazı solumaya maruz bırakılması şeklinde uygulanmış. Bu deneyler yukarıda anılan Alman otomobil devleri tarafından finanse edilen bir araştırma kurumu vasıtasıyla yapılıyor ve bu araştırma ne yazık ki akıllara Almanların İkinci Dünya Savaşı yıllarında yüzbinlerce insanı gaz odalarına hapsederek öldürmesini getiriyor. Tarihten hiç ders alınmaması ve daha da kötüsü kamuoyundan gerekli tepkilerin gelmemesi de oldukça düşündürücü.
Bu olayın üzerine Volkswagen, Daimler ve BMW’den durumu kınayıcı olarak yaptıkları açıklamalar ise ne yazık ki samimiyetten uzak. Nitekim bu şirketler sorumluları ortaya çıkaracaklarından bahsetmelerine rağmen yönetici konumunda kimsenin bu olaya karışmadığını da iddia etmekteler. Şüphesiz yöneticilerin onayı ve talebi olmadan sadece alt pozisyonda çalışan görevlilier tarafından bu tarz ciddi deneylerin yapılmış olduğunun izahı ne yazık ki akılla mümkün değil.
Dizel skandalının ortaya çıktığı ilk günden beri ardı arkası kesilmeyen skandallara karşı bizim vatandaşlarımıza tavsiyemiz dizel araçlarını geri verip ödediği paraları geri almaları imkanından yararlanmaları. Nitekim dizel araç yasaklarının uygulanmaya başlanmasından sonra bu araçların kullanımı imkansız hale gelecek ve bu araçları da elinizden çıkarmanız zorlaşacaktır. Bu sebepten vatandaşlarımıza tavsiyemiz Korumtaş Hukuk Bürosu olarak sağladığımız ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK hizmetinden faydalanmaları ve haklarını bizden öğrenmeleridir.

Exit mobile version