Site icon DieHaber.Com

Dizel araçlardaki kampanyalara dikkat

Merhaba Değerli Okuyucular,
Dizel skandalı, Volkswagen’in Amerikan Çevre Derneği tarafından araçlarda emisyon değerlerinin olduğundan yüksek gösterilmesinin tespit edilmesi ile patlak vermiş, Volkswagen bu sebepten gerek Amerikan devletine gerekse de oradaki tüketicilere yüklü miktarda tazminat ödemek zorunda kalmıştı. Bunun üzerine skandal tüm dünyaya yayılmış, özellikle şirket merkezi olan Almanya’da da büyük yankı uyandırmıştı.

Sadece Volkswagen değil

Alman çevre derneklerinin yaptıkları araştırmalar neticesinde bu dizel skandalının sadece Volkswagen ile sınırlı kalmadığı tespit edilmiş, Audi, Porsche, Mercedes, Ford, Skoda, Peugeot, Alfa Romeo, Jeep, Opel, Hyundai,Honda,Kia, Fiat gibi diğer birçok araba üreticisi şirketin de aynı hileyi yaptıkları saptanmıştır. Bunun üzerine tüketiciler tarafından bizim de takip ettiğimiz ve başarı sağladığımız davalar açılmış ve araçların iade edilerek ödenen tutarların geri alınması mahkeme yoluyla sağlanmıştır. Bu gelişmelerin üzerine araba üreticisi şirketler bu tazminat taleplerinden kurtulmak adına çeşitli kampanyalar başlatmışlar ve nitekim başarısız da olmuşlardır. Yazılım güncellemenin de araçlarda kaynağı belirsiz seslere, yakıt tüketiminin artmasına sebep olmasının anlaşılmasının ardından da bu yolun kar etmeyeceğini anlayan araba üreticisi şirketler farklı yollar denemişlerdir. Bu kampanya da onlardan biridir.
Bu kampanyalarla alakalı basına yansıyan son gelişmelere göre; Fiat, Alfa Romeo, Honda, Hyundai, Kia, Jeep ve Peugeot bu kampanyalara nokta koydu. Ford ise bu kampanya için verdiği indirim tutarını oldukça azalttı. Bunun yanında Volkswagen ise kamusal baskı ve bozulan firma imajının düzeltilmesi için indirimlere devam ediyor.
Peki bu gelişme vatandaşlarımız için neden önemlidir? Özellikle dizel araçlar için sürüş yasağı gündemde olduğundan dolayı bu kampanya dizel aracı olup da dizel yasağından etkilenmek istemeyen vatandaşlarımızı doğrudan etkileyecektir. Nitekim araç üreticisi şirketler vatandaşların bu yasaktan dolayı araçlarını kullanamayacaklarını ve bu araçları değiştirmek zorunda kalacaklarını bildikleri için bu kampanyaları bitirme yoluna gitmektedirler.
Bizim vatandaşlarımıza tavsiyemiz hukuken sahip oldukları dizel araçlarını iade edip bu araçkar için ödedikleri tutarları geri almalarıdır. Nitekim dizel skandalında da kazandığımız sayısız davadan edindiğimiz tecrübelerle söyleyebiliriz ki mahkemede haklarını kullanmak kesinlikle yararınıza olacaktır. Sizleri ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK için ofisimize bekliyor, saygılarımı sunuyorum.

Exit mobile version