Site icon DieHaber.Com

Almanya'da Dizel araçlar kullanılmayacak!!!

Önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi çevre derneklerinin açtıkları davalar neticesinde Stuttgart, Köln, Düsseldorf, Münih, Berlin gibi birçok şehirde dizel araçların kullanımının yasaklanmasına dair mahkemelerden karar çıkartmışlardı.

Federal İdare Mahkemesi

Bu kararların ardından özellikle bu yasağın uygulanabirliği çok tartışılmıştı. Şimdi ise bu yasak, Federal İdare Mahkemesi’nde görülen davayla birlikte daha da büyük önem kazandı. Bu davaya göre, artık dizel yasağının tüm ülkede uygulanması artık hukuken geçerli hale gelmiş oldu. Buna göre artık şehirler dizel araçların kullanımını serbestçe yasaklayabilecekler ve vatandaşlar dizel araçlarını kullanamayacaklar!
Sizlerin de hatırlayacağı gibi dizel skandalı ortaya çıktığı günden bu yana her daim bu skandala karışan araçların iadesi ve ödenen tutarın geri alınması mümkün iken yazılım güncelleme gibi çeşitli kampanyalara aldanmamalarını vatandaşlarımıza tavsiye etmiştik. Nitekim beklediğimiz gibi Avrupa Birliği’nin de çevreyi korumaya yönelik baskılarının artmasıyla birlikte Almanya genelindeki en yetkili mahkeme dizel yasağını resmen getirmiş oldu.
Buna göre,ekstra bir yasaya, hükümet kararına gerek kalmaksızın her şehir dilediği gibi dizel araçların kullanımını yasaklayabilecek. Bundan sonra dizel araçların kullanımının yasaklanması için zaten birçok şehirde mahkeme kararı çıktığı ve dizel araç sahipleri araçlarını kullanamyacakları için maddi olarak büyük bir zarara uğramaları söz konusu. Nitekim artık bu araçları elden çıkarmak da neredeyse imkansız hale gelecek.

Hukuken sahip olduğunuz haklar

Dizel araçlarınızı iade edip ödediğiniz paraları geri alabilir, böylelikle bu araçları en karlı şekilde elinizden çıkarabilirsiniz. Dizel skandalı ortaya çıktığı günden bu yana sayısız dava kazanmış olan büromuz bu konuda size hukuki yardımda bulunmaya hazırdır. ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK için bizi 0221 9959910 numaradan arayabilirsiniz.

Exit mobile version