Site icon DieHaber.Com

Dinlerin Uzun Gecesinde de Fürth Mevlana Camii dolup taştı

Berat kandiline rastlayan etkinlikte, saat 18.00’den itibaren ziyaretçi kabul eden Mevlana Camini gezen Almanlar, Ditip 1. Başkanı Rafet Avcı 2.Başkan Aydın Kaval, Yönetim Kurulu üyesi Derya Uz ve Din görevlisi Hasan Özdemir’den İslam dini hakkında bilgi aldılar.

Ezan dinlendi namaz takip edildi

Gruplar halinde camiyi gezen ziyaretçiler, ezan okunmasını akşam namazını  ilgi ile takip ettiler ve İslam din hakkında çeşitli bilgiler edinilirlerken, Berat kandili de takip etme fırsatı buldular.

Aynı anda 2 bin kişi namaz kılabiliyor

3 Bin metre karelik alana yayılan ve kullanma alanı 2 bin metre kare olan Cami’de özellikle Cuma günleri 2 bin kişinin namaz kılabiliyor. Cami Din görevlisi, Hasan Özdemir, ziyaretçilere kardeşlik, anne ve baba hakkı, peygamberlerin kısa hayat hikayelerini anlattı ve çeşitli soruları cevapladı.

İkram yapıldı

Ziyaretçilere konferans salonunda hazırlanan masalarda ikramda bulunuldu. Demli Türk çayı ikram edildi .Yatsı namazına kadar süren ziyaret sonrası, Fürth Belediyesinde saat 23.30’dan itibaren ayrı bir program gerçekleştirildi. Taner TÜZÜN / FÜRTH
 

Exit mobile version