Site icon DieHaber.Com

Dilara’yı hep beraber kurtaralım

Dilara’nın yaşama şansı uygun iliğin bulunmasına bağlı. Dilara için tüm dünya çapında aranan uygun iliğe şu ana kadar ulaşılamadı. Dilara için ‘Dilara kahramanını arıyor’ adı ile  Alman Kemik İliği Bankası (DKMS) ile Lippstadt Belediye Başkanı Christof Sommer’in himayesinde 15 Nisan Pazar günü Lippstadt’ta bulunan Turnhalle der Martinschule, Cappeler Stiftsallee 16, 59556 Lippstadt adresinde doku tiplemesi kampanyası düzenlenecek.

Dilara’nın daha önce çok sık hasta olduğu, iştahsızlık çektiği,ateşi çıktığı ve ağrıları olduğu belirtilirken doktorların ilk teşhisinin virüs enfeksiyonu olduğu bildirildi. Belirtilerin düzelmemesi üzerine hastaneye yatırılan Dilara’nın otoimmun hastası olduğu ortaya çıktı. Dilara’nın tekrar yaşama tutunabilmesi için özellikle Türk kökenli insanların doku tiplemesine önem verildiği belirtilirken aynı kökenden gelenlerde uygun iliğin bulunma şansının daha yüksek olduğunun altı çizildi.
Dilara’nın iyileşebilmesi için sadece uygun iliğin bulunması gerektiğinin altını çizen Dr. Jeanine Engelhardt, birçok kişinin Dilara ve diğer hastaların sağlığına kavuşması için DKMS’ye kayıt yaptırdığını dile getirdi. Engelhardt, fakat çok daha insana ihtiyaçları olduğunu kaydetti. Lippstadt Belediye Başkanı Christof Sommer ise  kent olarak Dilara’nın arkasında olduklarını ve herkesin doku tiplemesi kampanyasına katılmasını beklediklerini vurguladı.
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Lippstadt Mevlana Cami’nde bir araya gelen kadınlar Dilara’nın kampanyasına detsek vermek için lahmacun yapıp sattı. Satıştan elde edilen gelir Dilara ve diğer hastaların sağlığına kavuşması için bağış edildi. (mozaik-gazete)
 

Exit mobile version