Site icon DieHaber.Com

Almanya Türk Dernekleri birlikte çalışma kararı aldılar

Almanya’da Türk Toplumunun çıkarlarını korumak amacıyla bir ihtiyaç olarak oluşturulan çatı kuruluşu Almanya Türk Toplumu Platformu Birliği (Almanya UTG) olma yolunda dernekleşme çalışmalarına hız veren Türk Toplumu Platformu Birliği Hessen ve Rheinland-Pfalz-Baden Württemberg Dernekleri birlikte çalışmalar yapma kararı aldılar.
Offenbach Mantı Time Restaurant’ta Türk Toplumu Platformu Hessen’in ev sahipliğinde sabah kahvaltısında buluşan dernek yöneticileri toplumsal dayanışma, diyalog ve kültür faaliyetleri. Almanca kursları, hukuk danışmanlığı, sosyal danışmanlık, sağlık danışmanlığı ve tercümanlık gibi yardımlarda birlikte hareket edip birbirlerine destek olacaklar.

Birlikten güç doğar

Almanya UTG’nin Türk Toplumunun, millet ayırımı yapmadan diğer tüm göçmenlerin uyumunu sağlayarak gelişimini sağlamak maksadıyla kurulduğunu belirten Türk Toplumu Platformu Hessen Başkanı Müzeher Şimşek, konukları selamlarımı konuşmasında ”İki dernek birlikte hareket edersek hedeflerimize daha çabuk ve kolay ulaşırız” dedi.

Uyumlu yaşam

Türk Toplumu Platformu Birliği Baden Würtemberg ve Rheinland-Pfalz Derneği Başkanı Ercan Özcan “Uyumlu Yaşam, Çıkarların temsili, Empati ve Saygı” sloganıyla faaliyet yapacak olan birliğin kuruluş amacı ve hedeflerini şöyle açıkladı: “Amacımız bu bölgelerde yaşayan Türk toplumunun ve millet ayrımı gözetmeden diğer tüm göçmenlerin uyumunu sağlayarak , gelişimini sağlamaya çalıştığımız bağlı kuruluşlar ve bunların üyelerinin çıkarlarını eşitlikçi olarak temsil ve teşvik etmektir”. İsa DEVEÇEKEN/ OFFENBACH

Exit mobile version