Site icon DieHaber.Com

“Yücel gibi gazetecileri ajan yaptılar”

“Deniz Yücel terörden tutuklu, gazetecilikten değil”

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel ile buluşmasından sonra yaptığı basın açıklamasında Türkiye’de tutuklu bulunan Deniz Yücel konusuna da değindi. Dışişleri Bakanı Gabriel’in Deniz Yücel ile ilgili yürütülen soruşturmanın hızlandırılması için bazı tekliflerde bulunduğunu söyledi. Çavuşoğlu, bu önerileri ilgili makamlara iletme sözü verdi.

“Tek amaç kampanya”

Ancak Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Yücel konusunda sert açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “Son dönemlerde Avrupa’da bir moda oluştu. Gizli servisler Türkiye’de gazetecileri ajan olarak kullanmaya başladı. Neden? Yakalandıkları zaman ‘Gazeteci tutuklandı’ veya ‘Gazeteci cezaevinde’ şeklindeki kampanyalarla baskı oluşturabilmek için” dedi. Çavuşoğlu, Yücel’in gazeteci olduğu için tutuklanmadığını söyledi.

“Gazetecilik değil, terör”

Mevlüt Çavuşoğlu, “Deniz Yücel konusunun Almanya için çok önemli olduğunu görüyoruz. Ama bir şey net ortada ve bunu Almanya çok iyi biliyor. Deniz Yücel hakkındaki suçlamalar gazetecilikle alakalı değil, terörle ilgili” dedi ve terör suçlamasını bir kez daha dile getirdi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu aynı zamanda Türk yargısının bağımsızlığına dikkat çekti.

Ne olmuştu?

Alman Die Welt gazetesinin İstanbul muhabiri Deniz Yücel şubat ayı sonunda İstanbul’da “terör propagandası ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlarından gözaltına alınmıştı. Yücel’in hakkındaki gözaltı kararından sonra bir ay süreyle İstanbul Başkonsolosluğu’na ait bir binada saklandığı ortaya çıkmıştı. Alman basını “Kendi teslim oldu” derken, Yücel’in nasıl ve nerede gözaltına alındığı konusuna pek değinmiyor.

Exit mobile version