Site icon DieHaber.Com

Delmenhorst Melda için ağladı

Almanya’nın Delmenhorst kentinde yaşayan Gaziantep’li Melda Tüter (19) mide küçültme ameliyatı sonrası girdiği komadan bir daha uyanamadı. Melda Tüter’in ölümü Delmenhorst’da yaşayan Türkleri ve sevenlerini yasa boğdu. Tüter, cuma günü gözyaşları arasında Delmenhorst Müslüman Mezarlığında toprağa verildi.

Yanlış tedavi kurbanı mı?

Zayıflamak için İstanbul’da özel bir klinikte mide küçültme ameliyatı olan Melda Tüter, 3 Haziran’da komaya girdi. Ameliyattan sonra bir süre kendine gelen Tüter, daha sonra girdiği komadan uyanamadı. Bir hafta kadar klinikte kalan Tüter daha sonra ailesinin isteği üzerine Almanya’nın Bremen kentine getirildi. Burada da tedaviye yanıt vermeyen genç kızının beyin ölümü gerçekleşti. Bremen’de ki klinikte iki gün kalan Tüter tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Genç yaşta sağlık amacıyla gittiği hastaneden bir daha çıkamayan Melda Tüter’in yanlış redavi sonrası hayatını kaybettiği iddia edildi. Almanya’da otopsisi yapılan genç kızın neden komaya girdiği ve hayatını kaybettiği araştırılmaya başlandı.

Gözyaşları arasında toprağa verildi

Melda Tüter’in ölümü kentte yaşayan Türkleri ve sevenlerini yasa boğdu. Tüter için Cuma günü Delmenhorst Mevlana Camisinde cenaze namazı kılındı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze namazına katılımın çok olması nedeniyle cenaze namazı cami karşısındaki parkta kılındı. Genç kızın tabutunun üzerinde gelinlik duvağının olması dikkat çekti.  Yapılan cenaze töreninden sonra Melda Tüter dua ve gözyaşlarıyla Delmenhorst Müslüman Mezarlığında toprağa verildi. Mehmet UZUN/DELMENHORST

Exit mobile version