Site icon DieHaber.Com

Dayakçı polise şartlı tahliye

Kararda polis memurunun Mehmet Kara’yı yerde üç kez tekmelediği ayrıca kafasına da tekme attığı belirtildi.

Dört polis memuru hakkında soruşturma

Olayın yaşandığı ilk günlerde dört polis memuru hakkında soruşturma açılmasına rağmen sadece bir memura ceza verildi. Dayak görüntülerinin çevredekiler tarafından cep telefonları ile kayıt altına alınması üzerine polis memurları hakkında soruşturma açılmıştı.Kameralara yansıyan görüntülerde polis memurlarının Mehmet Kara’yı evinin giriş bölümünde yere yatırdıkları ve darp ettikleri ayrıca bir memurun da yerde kendisini tekmelediği ortaya çıkmıştı.
Karar karşısında şaşkınlığını dile getiren Mehmet Kara ne kendisi ne de dayakçı polis memuru hakkında verilen kararı kabul etmediğini söyledi. Karara itiraz edeceğini dile getiren Mehmet Kara,’’Polise karşı hiçbir şiddet eyleminde bulunmadım. Beni darp etmelerini kameralar kayıt etti. Beni bile dinleme zahmetinde bulunmadılar ve böyle saçma bir karar verdiler’’
45 yıldır Almanya’da yaşadığını belirten Kara,’’Gözüme biber gazı sıktı. Kafamı tekmeledi. Bu yapılan şiddetin cezasız kalmaması gerekir. Almanya gibi bir hukuk devletinde polisin korunup herşeyin masanın altına süpürülmemesi lazım. Olayın yaşandığı zamandan beri psikolojim bozuldu. O gün bugündür polislerden çok korkmaya başladım. Trafikte bile polisin durdurmasından korkuyorum. Benim yaşadıklarım kameralar ile tespit edildi. Düşünün kameralara yansımayan ne olaylar yaşanıyor. Herşey açık seçik ortada olmasına rağmen örtbas edilmeye çalışılıyor’’diye konuştu.  (mozaik-gazete)

Exit mobile version