Site icon DieHaber.Com

Danimarkalı azınlığa ‘örnek’. Türklere ise ‘Alman ol’ baskısı

Berlin

Türklere ‘Ya Türk olun ya da Alman’ diye baskı kuran Almanya’nın Danimarkalı azınlığın birinci sınıftan başlayarak hem Almanca hem de Danca eğitim alabilmeleri için her türlü desteği veriyor. Türkçe anadili eğitimi için her türlü zorluğu çıkaran Almanya’nın Danimarkalı azınlığın iki dilli yetişmesi için her türlü desteği verdiği biliniyor.

Danimarkalı azınlığı Danimarka ile Almanya arasında köprü olarak gören Almanya, en büyük ticaret ortaklarından biri olan Türkiye’nin ülkesinde yaşayan Türkler ile bağlarının sıkı olması istemiyor.

Schlesswieg Holstein Eyaleti’nde barış içinde yaşayan Danimarkalı azınlık ile Almanları uluslararası topluma örnek olarak gösteren Alman basını Türklerin 59 yıldır Almanya’nın ekonomik gelişimine katkı sağladıklarını adeta görmezden geliyor.

Çifte vatandaşlığı bile Türklere çok gören Almanya’nın Danimarkalı azınlığın her türlü hakları için sınırsız davrandığı dikkati çekiyor.

Danimarka’da yaşayan 15 bin civarındaki Alman azınlık ile Almanya’da yaşayan Danimarkalı azınlığın iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlaması bakımından önemli olduğu ifade edilirken Türkiye ile Almanya arasında ilişkilerde Türklerin etkin rol oynaması ise istenmiyor. (HABERCİ-GAZETE)

Danimarkalı azınlık Almanya’nın kuzeyinde bulunan ve Danimarka ile sınır olan Schlesswie Hollstein Eyaleti’nde yaşıyor. Nüfusunun 50 bin civarında olduğu belirtilen Danimarkalı azınlık 1920’de imzalanan Versay Antlaşması ile Almanya’da kaldı.

Exit mobile version