Site icon DieHaber.Com

“Çocuğumuzu ne olur geri verin”

"Çocuğumuzu ne olur geri verin"

ALMANYA’DA Jugendamt olarak bilinen gençlik daireleri ile özellikle göçmen kökenli ailelerin sorunları bitmek bilmiyor.

Hessen Eyaleti’nin Kassel kenti takımlarındaki Bad Hersfeld’te yaşayan İsran Çimen Al-Asrah ve Sari Al-Asrah çiftinin ellerinden alınan dört aylık bebekleri bir aydır verilmedi. 15 Temmuz 2018 doğumlu oğlu İbrahim’e kavuşacağı günün özlemini çektiğini belirten 18 yaşındaki genç Türk anne İsran Çimen Al-Asrah, “Bu yıl 15 Temmuz’da İbrahim doğdu. Bad Hersfeld- Rotenburg Hastanesi ve çocuk doktorunda sürekli kontrollarını yaptırdık.” diyerek sonraki gelişmeleri şöyle anlattı:

”Çocuğumuz Ağustos ayında bir aylık iken o gün çok ağlıyordu. Şaşırdım, çünkü ilk çocuğumdu. Beynimden vurulmuşa döndüm, bağırdım, çağırdım, ağladım. Eve çağırdığım annem Aysel gelip beni yatıştırdı. Hemen Bad Hersfeld – Rotenburg’daki hastaneye gittik . Orada doktor muayene ettikten sonra hastanede yatmasını, kafatasında sorun olduğunu söyledi. Hastanede uzun süre kaldı. Oğlumuzu eve götüreceğim günü özlemle bekledim. Fakat çocuğu tedavi eden haber ederek çağırdığı Bad Hersfeld- Rotenburg Gençlik Dairesi yetkilileri  dört araba dolusu polislerle gelip çocuğumuzu alıp adresi gizli bilinmeyen bir yere götürmüşler . Aradan bir ay geçmesine rağmen bir bakıcı aileye verilen çocuğumuzu göremiyoruz, göstermiyorlar“ dedi.

Daireden gelen mektup şok etti

13 Kasım günü Gençlik Dairesinin mahkeme bildirisini aldıklarını, dairenin başvurduğu mahkemede çocuğumuzun bizler tarafından şiddet gördüğü gerekçesiyle velahiyetinin alındığını dair kararı içeren mektubu görünce şok geçirdiklerini belirten anne İsran, ”Artık bebeğimi kurtaramıyorum. Oğlumu çok özledim ana onu bana göstermiyorlar. Çocuğumuza şiddet uyguladığımızı, şiddet niyetli olduğumuzu ileri sürüyorlar. Bitsin artık bu zülum. Hangi anne veya baba bunu yapar. Bu nasıl vicdansız bir suçlama. Bize resmen zülmediyorlar. Yeter artık oğlumu bana versinler “ diye konuşup göz yaşlarına boğularak, hasretini, özlemini çektiği çocuğuna bir an önce kavuşmak istediğini söyledi.

Mahkeme ay sonunda Gençlik dairesinin bebeklerinin velayetini tamamen ellerinden almak istediğini, bunun için bu Kasım ayı sonunda mahkeme olacağını belirten Filistin kökenli 20 yaşındaki Baba Sari Al- Astah ise “Çocuğu iki haftadır göremiyoruz, görüşleri yasakladılar.” diyerek gençlik dairesinin akıl almaz suçlama ile çocuklarını göstermediğini söyledi. İnşaat dalında eğitim gördüğünü belirten bana Sari çocuklarının evlerine döneceği günü hasretle beklediklerini belirtti.

Anne anne de gözü yaşlı

Yıllarca Köln’de Keup Mahallesinde terzi dükkanı işlettikten sonra dört kızıyla üç yıl önce Bad Hersfeld’e taşınan İsran’ın annesi Aylin Çimen, “ Kızım İsran ve damadım Sari yaşları küçük. Onlar evlenmek isteyince mecburen ona ikisi Almanya’da biri Türkiye’de üç düğün yaptık. Torunumu bana da göstermiyorlar. Ben dört çocuk büyüttüm, torununa hayli hayli bakarım” diye dert yanarak “Cumhurbaşkanımıza, büyükelçimize, başkonsolosumuza sesleniyorum, ne olur yardım etsinler, bizim evladımızı kurtarsınlar  Biz Alman aileler gibi değiliz. Ne olur yetkililer bize yardım etsinler. Bütün annelerin yüreğine su serpsinler. Bütün anneler, anneanneler kan ağlıyor.” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Evlatlık ve bakıcı ailelere çocukların yerleştirilmesi konusunda aktif çalışan Alman Gençlik Daireleri ( Jugendamt ) mahkemede de bu konularda taraf olabiliyor. Buna ek olarak çocuklar için uygun bakıcı aileler bulunmasını sağlıyorlar. Çocuk ve Gençlik Yasası (KJHG- Sozialgesetzbuch VIII (SGB VIII)’e göre çalışmalarını yürüten Gençlik Daireleri (Jugendamt Kurumları) çalışmalarında sivil toplum kurumlarından yardım alabiliyorlar. İsa DEVEÇEKEN/ BAD HERSFELD

Exit mobile version