Site icon DieHaber.Com

CDU’nun yeni patronu Armin Laschet

armin

ALMANYA’DA merakla beklenen seçim sonuçlandı ve hükümetteki Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) genel başkanlığına Armin Laschet getirildi. Kuzey Ren Vestfalya Eyayet Başbakanı Armin Laschet, ilk kez dijital ortamda yapılan kurultayda 1001 delegenin 521’inin oyunu alarak yeni genel başkan seçildi. Başkanlık için Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet, eski milletvekili Friedrich Merz ve Federal Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen aday olmuştu. Beklendiği gibi Röttgen daha ilk turda elendi ve Laschet ile Merz ikinci tura kaldı. İlk turda Merz’in 385, Laschet’in ise 380 oy alması dikkat çekti.

İKİNCİ TURDA SEÇİLDİ

ANCAK ikinci turda Röttgen’e oy verenlerin çoğu tercihini Laschet’ten yana kullanınca, ikinci turda Laschet 521 oyla cdu’nun yeni genel başkanı seçildi. Merz ise 466 oy alabildi. Laschet’in şimdi çok büyük ihtimalle, Hıristiyan Birlik Partileri’nin (CDU/CSU) başbakan adayı olması bekleniyor. Laschet, CDU genel başkanı olarak aynı zamanda başbakan adayı olmak isterken, karşısındaki en güçlü rakip ise kardeş parti Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Markus Söder. CDU ve CSU, başbakan adayı üzerinde uzlaştıktan sonra seçime birlikte giriyorlar.

GÖZLER GENEL SEÇİMDE

CSU Bavyera dışında hiçbir yerde seçime girmezken, CDU da sadece Bavyera’da parti olarak seçime girmiyor ve sahayı CSU’ya bırakıyor. CDU’da yönetimin gönlü, seçimi Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet’in kazanmasından yanaydı. CDU genel başkanı Olan politikacının, 26 Eylül 2021’de yapılacak genel seçimlerde de yeni başbakan seçilmesi bekleniyor. 2018 yılında Başbakan Angela Merkel CDU genel başkanlığından ayrılmış ve koltuğunu Annegret Kramp Karrenbauer’e devretmişti. Ancak Kramp Karrenbauer partideki beklentiyi karşılayamadığı gibi, başarısız da oldu ve genel başkanlığı bırakacağını açıklamak zorunda kalmıştı.

Exit mobile version