Site icon DieHaber.Com

Birlikte ortak çalışma kararı aldılar

Almanya’nın Giessen Üniversitesi’nde bu yıl 4’üncüsü  gerçekleştirilen ve bu yıl ilk kez human tıp yanında veterinerlik bölümününde katıldığı tıp alanındaki yeniliklerin detaylı bir şekilde ele alındığı iki gün süren Türk-Alman Akademik Günleri Sempozyumu’nun verilen olan gala yemeği ile sona erdi.
Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin yıl dördüncü gerçekleşen fakat ilk kez Türkiye’den Ankara, Bursa, Mersin, Tekirdağ Üniversite’lerinin katılımıyla çok geniş kapsamlı sempozyuma Giessen Justus Liebig Üniversitesi Tıp ve Veteriner Fakülteleri ile ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sempozyumun başka bir boyutu olduğunu kaydeden Dr. Bilgin, “İki ülke arasındaki sosyal münasebetler açısından bu toplantı ayrı bir anlam kazanmaktadır. Ayrıca bu toplantı başta organ nakli olmak üzere sağlık  alanındaki gelişmeleri karşılıklı öğrenmek açısından çok önemlidir. Tabii ki, burası sadece işin cerrahi boyutu ile değil, akademik boyutu ile de önemli bir işlev görecektir. Türkiye’deki Üniversitelerle beraber projeler geliştirerek, sosyal sorumluluk bilinci ile hareket etmek hedefiyle düzenlenen bu bilimsel etkinliğim çok başarılı geçtiğine inancımız sonsuz” dedi.
Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin Ankara, Bursa Malatya, Mersin ve Tekirdağ  Üniversiteleri  ile Giessen Üniversitesi arasındaki ortak çalışmaların bilim dünyasına önemli katkılar sağlayacağını dile getirip, “Türkiye ile Almanya’nın uzun geçmişi olan iki dost ülke. Bu dostluğun, Giessen’de gerçekleştirilen Türk-Alman Akademik Günler Sempozyumu ile daha da pekişti” diye konuştu.

Hepimiz kazançlı çıkacağı ortak çalışmalar

Almanya Giessen Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerstin Fey  ise yaptığı konuşmada, Türkiye’deki üniversitelerle başarılı çalışmalarına ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek,”Sadece Human ve Veterinerlik gibi  tıp alanında değil, daha birçok alanda hepimizin kazançlı olacağı ortak çalışmalar yapılabilecek” dedi.

İki gün başarılı çalışmalar yapıldı

Türk Alman Sağlık Vakfı’nın düzenlediği kahvaltılı toplantıyka başlayan Türk Alman Akademisyen günleri’ne katılan Federal Almanya Milletvekili ve Almanya Başbakanlık Müsteşarı Dr. Helge Braun, son günlerdeki Türkiye Almanya krizine değinip : “Türk Alman dostluğundan şüphe edemeyiz. Tansiyonu düşürmeliyiz. Söylemler keskin olmamalı. Dostluk kazanmalı.” demişti.     Giessen Justus Liebig Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Winfried Padberg’in açış konuşmasıyla başlayan Türk Alman Akademisyen Günleri Sempozyumu’na Türkiye’den Mersin Üniversitesi’nden rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Malatya Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay başta olmak üzere şu profesörler konuşmacı olarak katıldılar:.Antalya (Prof. Dr.Ömer Özkan, Prof.Dr.Bülent Aydınlı), Malatya (Prof. Dr.Burak Işık, Prof.Dr. Sezai Yılmaz, Prof. Dr. Ayşe Selimoğlu, Prof.Dr.Yaşar Bayındır, Prof.Dr.Emrah Otan, Prof.Dr. Cüneyt Kayaalp), Ankara ( Prof. Dr. İskender Sayek, Prof. Dr.Deniz Balcı), Mersin ( Prof.Dr.Hakan Canbaz), Bursa ( Prof.Dr.Kamil Seyrek-İntaş, Prof.Dr.R.Gözde Özalp, Prof.Dr. Deniz Seyrek-İntaş, Prof. Dt.Abdülkadir Orman, Tekirdağ ( Prof.Dr.Erdoğan  Seber) .

Geniş kapsamlı katılım

Giessen Justus Liebig Üniversitesi’nden ise Rektör Prof Dr. Joybrato Mukherjee, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Wolfgang Weidner, ve Veterinerlik Fakültesi Dekanı  Prof.Dr.Kerstin Fey başta olmak üzere JL Üniversitesi’nden şu profesörler konuşmacı olarak katıldı. : Prof.Dr.Rolf Weimer, Prof.Dr.Konstantin Mayer, Prof.Dr.Wolfgang Kummer, PD Dr. Christoph Rummel, Prof.Dr.Veronika Grau, Prof. Dr. Stefan Gattenlöhner, Prof.Dr.Andreas Meinhardt, Prof. Dr.Michael Röcken, PD Dr. Rüdiger Hörbelt, Prof. Dr. Gabriele Krombach, Dr.Baktybek Kojonazarov, Prof.Dr. Andreas Schaeffler.
 İsa DEVEÇEKEN/ GİESSEN
Exit mobile version