Site icon DieHaber.Com

BioNTech’e siber saldırı

BioNTech

KORONAVİRÜS salgınının hemen başında bu salgına karşı bir aşı geliştirmek üzere harekete geçen BioNTech’e yaklaşık iki ay önce siber saldırı gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Bütün dünyayı saran koronavirüsü bitirmek için aşı geliştiren şirketin bilgisayarlarına girip serverlere ulaşan kimliği belirsiz korsanların, buna rağmen bir sayfa bilgi bile elde edemediği gibi, tek sayfa belge ele geçiremediği öğrenildi.

ARKASINDA RUSYA MI VAR?

HACKERLERİN şirketteki bilgisayar sistemine “Ryuk Randsomware” isimli bir virüs yükleyip bununla serveri şifrelediği ileri sürüldü. BioNTech şirketinin siber güvenliğin çok üst seviyede olması nedeniyle bilgisayar korsanlarının emellerine ulaşamadığı belirtiliyor. Geçtiğimiz temmuz ayında İngiltere siber güvenlik merkezi, Rusya’nın talimatıyla “APT29“, “Cozy Bear“ ve “The Dukes“ adı altında bilinen bazı bilgisayar korsanları gruplarının koronavirüs aşısı geliştiren kurumlara saldırdığını duyurmuştu.

9 AYDA HAZIRLANDI

İNGİLTERE, ABD ve Kanada, bu bilgisayar korsanlarının Rus gizli servisine çalıştığından hareket ediyor. Alman güvenlik birimlerinin de Rusya’dan son dönemde saldırıların arttığını gözlemlediği öğrenildi. Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci’nin kurucu ortak olduğu BioNTech şirketi, Mainz kentinde bulunuyor. Şirketin “Işık Hızı” ismini verdiği proje ile daha önce hiç görülmemiş şekilde sadece 9 ay içinde bir aşı geliştirilmiş oldu. BioNTech’in BNT162b2 ismini verdiği aşı, üçüncü FAZ’ın ara sonucuna göre yüzde 95 oranında koruma sağlıyor. Her şeyin yolunda gitmesi durumunda aşının daha bu yıl içinde hem Amerika Birleşik Devletleri hem de Avrupa Birliği’nden onay alıp piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Exit mobile version