Site icon DieHaber.Com

Bilgi alışverişi anlaşması gurbetçiye sıkıntı olacak

Merhaba Değerli Okuyucular,
Bu yazımda sizlere gurbetçi vatandaşlarımızı oldukça yakından ilgilendiren ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na dahil 57 ülke tarafından imzalanan bir bilgi alışverişi anlaşmasından bahsedeceğim.
1 Ocak 2018’de yürürlüğe girecek söz konusu anlaşmaya göre, bu teşkilata 57 ülke vatandaşlarına ilişkin mali durumu gösterir evrakları, tapu kayıtlarını, hesap bilgilerini vs. diğer ülkelerle paylaşacaktır. Bu anlaşmaya Almanya, Belçika, Hollanda gibi vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı ülkeler ve Türkiye de taraftır.

Bu anlaşma neden önemlidir?

Sizlerin de bildiği gibi, yıllarca gurbette çalışıp biriktirdiği paralar ile vatandaşlarımız Türkiye’de yatırım yapmışlar, bu yatırımlara rağmen de Almanya’dan sosyal yardım almışlardır. Bu anlaşmanın amacı özellikle sosyal yardım alan kişilerin mal varlıklarının incelenerek tespit edilmesi ve gerçeğe aykırı beyan durumunda bu tutarların geri alınmasıdır.
Bu durum belki de yüzbinlerce vatandaşımızı yakından ilgilendirecek, söz konusu sözleşmeye göre vatandaşlarımız hem gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu için ceza mahkemesinde yargılanmakla hem de yüklü miktarda tazminat talepleriyle karşı karşıya kalabilecektir.

Yapılması gerekenler nelerdir?

Öncelikle ciddi sonuçları olacak böyle bir araştırmaya karşı vatandaşlarımızın alanında uzman hukukçulara danışarak haklarını mahkeme yoluyla aramaları gerekmektedir. Nitekim hukukta zamanaşımı denilen her işlemin itiraz süresi, dava süresi bulunmaktadır ve bu sürelerin kaçırılması halinde kişiler büyük zararlara uğramaktadır. Bu sebepten yapılacak işlemlerin avukat aracılığıyla gerçekleştirilmesi vatandaşlarımızın menfaatine olmakta ve büyük önem arz etmektedir.
Her türlü hukuki probleminizde olduğu gibi hukuki uyuşmazlık çıkan bu konuda da vatandaşlarımıza hukuki hizmet vermeye hazır olduğumuzu belirtir, ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK görüşmesi için sizleri ofisimize davet etmekten memnuniyet duyarım.

Exit mobile version