Site icon DieHaber.Com

BİG Parti AP adaylarını belirledi

BİG Partisi

AVRUPA Parlamentosu seçimleri için BİG Partisi adaylarını belirledi.

Frankfurt’ta gerçekleşen parti kongresine 60 delege katıldı. Seçimlere 40 kişiden oluşan aday listesiyle katılacak olan Yenilik ve Adalet Birliği Partisi, yapılan gizli oylamada oy birliğiyle genel başkan Haluk Yıldız’ı birinci sıradan aday gösterdi.

Almanya yönetimi, eyalet başkanları ve delegelerin hazır bulunduğu kongrede seçilen adayların farklı etnik kökenden olması dikkat çekti. BİG Parti Genel Başkanı Haluk Yıldız yaptığı konuşmada “Avrupa’da bir ilke imza attık. Seçim pusulasının ön yüzünde yer alan 10 adayımız sekiz farklı milletten oluşuyor. Bu aynı zamanda Avrupa’nın gerçek seçmen profilini gösteriyor” dedi.

Sevinç gösterileri

Delegelerin sevinç gösterisi  arasında konuşmasını sürdüren Haluk Yıldız bu seçimlerin Avrupa’da bir dönüm noktasına işaret ettiğini belirtti.

Başta Türkler olmak üzere tüm göçmenleri Avrupa Parlamentosu seçimleri için mobilize edeceklerini dile getiren BİG Parti Genel Başkanı Yıldız: “Almanya’da 10 milyon göçmen, 2.3 milyon müslüman ve 1.3 milyon Türk seçmen var. Sadece bunların oylarıyla içeriye bir kaç aday göndermemiz hiç de zor değil” dedi.  İsa DEVEÇEKEN/FRANKFURT

AP Aday listesi

Exit mobile version