Site icon DieHaber.Com

Beşiktaş dün akşam Leipzig'i iyi analiz etmiş

Beşiktaş dün akşam oynanan maçta rakip takımın en önemli özelliğini iyi analiz etmiş. Ve galibiyeti hak etmiş.
Neydi Alman takımının bu özelliği derseniz, Avrupa’da en çabuk hücuma çıkan takım özelliği. Beşiktaşlı futbolcular ilk dakikalarda rakibi kendi sahasına hapsetti. Top kayıplarında en az 2 futbolcuyla topu kazanmak için baskı yaptı ve böylece Leipzig’in hızlı çıkışını engelledi. Buna da muhteşem taraftara eklerseniz gol atmamak mümkün değildi.
İkinci yarıda her ne kadar rakip oyunu domine etse de ve sıkça atak yaptıysa da Fabri’nin de iyi pozisyon tutmasıyla sahadan zaferle ayrıldı. Siyah-Beyazlılar bu galibiyetle gruptan çıkma yolunda çok önemli adım attı. Ama yinede rehavete kapılmamak lazım. Beşiktaş’ı kutluyorum özellikle Cenk, Fabri ve muhteşem taraftarı ayrı kutluyorum.

Lig maçlarıyla Avrupa maçlarını ayrı tutmak lazım. Hatta lig maçlarınında derbi maçları ile ayrı tutmak lazım. Bu tarz maçların havası baskısı ayrı. O yüzden Avrupa’dan iyi bir sonuçla dönmeniz ligde fırtınalar koparacağınız anlamına gelmez. Pozitif bir etkisi olur kesin, ama bir çok kez de şahit olduk o havayla gelen takımlar hüsrana uğramıştır. Benim düşüncem Beşiktaş’ın, Trabzon maçından galip geleceği yöndedir. Beşiktaş tempoyu yakalamış ve iyi organize olmaya başladı. Kendi aralarındaki uyumda her geçen hafta daha iyi hale geliyor. Futbolcular oyundan zevk alıyor. Bu da moral motivasyon açısından çok önemli.
Trabzonspor cephesinden tabii ki çok daha zor bir maç olacak. Ersun Yanal soru işareti haline geldi. Yenilgi halinde gider mi, gitmez mi bilemem. Burası Türkiye. Büyük takımların sabrı yoktur, birilerine bedel ödetirler bu bedeli de genelde teknik direktörler öder.

Galatasaray ligde en formda takım olma nedeni bir kaç faktörden oluşuyor. Bunlardan biri tek kulvar da yarışıyor olmasıdır. Dolayısıyla sık sık rotasyona girmesine gerek yok. Diğer faktör ise doğru transferler ihtiyaç olan bölgelere transfer yapılması. Ama en önemli faktör ise gelen futbolcuların uyumu.
Sahada birbirlerinin açığını kapatmaya çalışan, önde baskı yapan kontra ataklarda geri dönen bir takım görüntüsü var.  Bu da rakiplerini baskı altında tutmaya yetiyor ve kendi oyununu oynamasını sağlıyor. Tudor bu takımı iyi idare ederse şu an olduğu gibi bu seri daha uzun süre gider. Gomis böyle devam eder mi sorusuna gelince her ne kadar bir Fenerbahçeli olsam da bir futbol adamı olarak ümidim devam etmesidir. Sonuçta ülke futbolu için takımlarımız ve futbolcularımız başarılı olsun ki ülke futbolu kazansın, unutmayın rekabet başarının kamçısıdır.
 

Exit mobile version