Site icon DieHaber.Com

Berlin'de demokrasi nöbeti

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin 1’inci yılında gurbetçi vatandaşlar demokrasi nöbetine katıldı.
Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği önünde toplanan yaklaşık bin kişi, Türk bayrakları taşıdı.
Büyükelçilik binasının çatısına çıkan Büyükelçi Ali Kemal Aydın, buraya büyük bir Türk bayrağı astı.

Üzerinde “Berlin nöbette” yazan dövizler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarını taşıyan vatandaşlar, “Recep Tayyip Erdoğan”, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde slogan attı.

Vatandaşların yanına gelen Büyükelçi Aydın, gurbette birlik ve beraberlik içinde Türkiye’deki gelişmelere gösterilen duyarlılıktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Geçen yıl da açık yüreklilikle ve cesaretle elçiliğin önünde darbeye karşı çıkıldığını anımsatan Ali Kemal Aydın, “Geçtiğimiz bir yıl içerisinde bu darbeyi, bu kalkışmayı organize eden çeteye karşı önemli başarılar kazandık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı konuşmada bir yılın bilançosunu paylaştığını aktaran Aydın, “Ancak yine de uyanık olarak demokrasi nöbetlerini devam ettirmemiz büyük önem taşımaktadır. Binlerce kardeşimizin birlik ve beraberlik içerisinde Berlin’de darbeye karşı ortak tavır koymaları, demokrasiye sahip çıkmaları, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için haykırmaları gerçekten çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Berlin Türk Şehitlik Camisi’nde sela okundu ve şehitler için dua edildi. BERLİN (AA)


Exit mobile version