Site icon DieHaber.Com

BER Havalimanı sonunda açıldı

BER Havalimanı

BUNDAN tam 14 yıl önce, 2006 yılında temeli atılan ve 2011 yılında bitirilmesi planlanan Berlin Brandenburg Havalimanı (BER) sonunda açıldı. BER Havalimanı’nın açılışı planlama hatasından, yangın söndürme sisteminde tespit edilen hatalara kadar birçok aksaklık nedeniyle 6 kez ertelenmişti. 3,7 milyar Euro’ya bitirilmesi hedeflenen havalimanı, ek maliyetlerle birlikte 6 milyar Euro’dan fazlaya maloldu.

30 YIL SÜRDÜ

DÜNYANIN en büyük havalimanları arasında yer alan İstanbul Havalimanı 4 yıl gibi rekor bir sürede hizmete açılırken, sürekli aksaklık yaşanan Berlin Havalimanı tam 14 yılda tamamlanmış olacak. İstanbul Havalimanı 90 milyon yolcu kapasitesiyle Berlin’den kat be kat büyüklüğe ve kapasiteye sahip olmasına rağmen 10 milyar Euro’ya maloldu. 27 milyon yolcu kapasiteli Berlin Havalimanı’nın Planlaması 15 yıl, bitirilmesi ise 14 yılı bulduğu için Berlin’in yeni havalimanına kavuşması neredeyse 30 yılı bulmuş oldu.

TEGEL KAPATILDI

TERMİNAL kapasitesinin yetersiz kalacağı düşüncesiyle ise Schönefeld Havaalanı’nın da yeni havaalanına dahil edilmesi kararlaştırıldı. Schönefeld Havaalanı terminali de Terminal 5 adıyla yeni havaalanında hizmet verecek. Yeni havalimanının açılmasıyla birlikte Tegel Havaalanı da kapatıldı. Kapatılan havaalanından son sefer 8 Kasım tarihinde yapıldı.

Exit mobile version