Site icon DieHaber.Com

Bavyera pazar günü sandık başına gidiyor

ALMANYA ’nın Bavyera Eyaletinde, Eyalet Meclisi ve bir alt meclis olan 7 bölge temsilcileri (Bezirkstag) için 14 Ekim Pazar günü seçim yapılacak. Seçimler de 11Türk asıllı aday yarışacak.

TEK TÜRK ADAY OLMUŞTU

Bilindiği gibi,2013 yılındaki seçimlerde,  Arif Taşdelen, Bavyera Eyalet Meclisine giren tek Türk ve yabancı olmuştu.

Bu seçimlerde, Türk  adaylar şöyle:

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI: SPD: Halen milletvekili olan Arif Taşdelen (Seçim bölgesi 501 – Nürnberg-Nord), Halil Taşdelen (Seçim Bölgesi 403 – Bayreuth), Dr. Atila Karabağ (Seçim Bölgesi 405 – Forchheim) FDP: Bülent Ekrem (Seçim Bölgesi 507 Erlangen-Höchstadt) ve Ümit Sormaz (Seçim Bölgesi 504 Nürnberg-West), Di Linke Gizem Fesli ( Seçim Bölgesi Nürnberg Nord), Die Grünen Cemal Bozoğlu (Augusburg)

ALT MECLİS ADAYLARI: Bezirkstag- FDP: Seyfettin Karagöl (Seçim Bölgesi 503 Nürnberg-Süd)  ile Nilgün Stauch (Seçim Bölgesi  106 München-Pasing) Yeşiller- Grünen-: Buğra Yılmazel (Nürnberg Nord) , SPD: Serhat Sevengül (Seçim Bölgesi  102 – München-Bogenhausen)

NASIL OY KULLANILACAK

Eyalet Meclisi için beyaz renk iki pusula, alt meclis ( Bezirkstag) içinde bölgeye göre mavi renkten oluşan iki oy pusulası olacak. Birinci tercihinizi, seçim bölgenizden, sizi mecliste temsil edecek aday, ikinci tercihiniz ise, örneğin, Mitelfranken bölgesi için oluşan listedeki herhangi bir adaydan yana yapabilirsiniz. Her iki pusulada, yalnızca bir adayın önüne X işareti koymanız gerekecek. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version