Site icon DieHaber.Com

Başkonsolos'tan bayram daveti

Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu rezidansında sivil toplum örgütü temsilcileri ve dernek başkanlarıyla bayramlaşma düzenlendi. Kurban Bayramı nedeniyle bir araya gelen konuklar, hem birbirleriyle bayramlaşma sevinci yaşadı hem de vatanlarından uzakta bayram geleneğini yaşattılar.

Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı


“DOSTLUK, SEVGİ VE BARIŞ GETİRSİN”
Yaklaşık 120 davetliyi eşi Hikmet Karartı ile birlikte ağırlayan Başkonsolos Burak Karartı, Frankfurt ve çevresi Türk Toplum örgütü temsilcileri ve iş adamlarıyla bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, Kurban Bayramı’nın herkese dostluk, sevgi ve barış getirmesini diledi.

Resepsiyona Konsolos Sevinç Dağkılıç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Hessen Eyalet Meclis Parlamentosu milletvekili Turgut Yüksel, Offenbach Belediye Başkan Adayı Muhsin Şenol, Almanya Türk Alman Toplumu Eşbaşkanı Atila Karabörklü, Hessen DİTİB Başkanı Salih Özkan, Frankfurt Yabancılar Meclis üyesi, Frankfurt ve Çevresi Türk Dernekleri Koordinasyon Başkanı Hüseyin Kurt ile çok sayıda Türk iş adamları ve basın mensupları katıldı.
Konuşmaların ardından bayram nedeniyle konuklar için hazırlanan yiyecek ve içeceklerinden oluşan ikramlara geçildi. Davetliler gecenin ilerleyen saatlerine kadar karşılıklı sohbetlerle hem bayramlaştılar hemde dostluklarını perçinlediler. İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT
Exit mobile version